FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Het mobiliteitsbudget beheren met de Edenred Mobility-kaart

Het mobiliteitsbudget beheren met de Edenred Mobility-kaartOp 1 maart is de wet betreffende het mobiliteitsbudget eindelijk in werking getreden. Dit mobiliteitsbudget is gebaseerd op een eenvoudig principe, namelijk de toekenning van een maandelijks bedrag aan werknemers die over een bedrijfswagen beschikken, zodat zij alternatieve en milieuvriendelijkere vervoersmiddelen kunnen inzetten voor hun verplaatsingen. Met deze wet wil de overheid de mobiliteit voor iedereen verbeteren maar ook de impact op het milieu verkleinen door het gebruik van groenere vervoersmiddelen te stimuleren. Begunstigden van een bedrijfswagen zullen er voortaan dus voor kunnen kiezen om het jaarlijks budget dat ze van hun werkgever krijgen voor hun bedrijfswagen anders te gaan besteden. Ze zullen hun budget bijvoorbeeld deels of volledig kunnen aanwenden om andere vervoersmiddelen te gebruiken.

Beheer en gebruik met één en dezelfde kaart
Het bedrijf Edenred, dat maaltijd- en ecocheques uitgeeft en beheert, positioneert zich met de Edenred Mobility-kaart nu ook op de mobiliteitsmarkt voor het dagelijks beheer van het mobiliteitsbudget van werknemers. De kaart wordt aanvaard door een zeer ruim netwerk van leveranciers, waaronder het openbaar vervoer, taxi’s en deelsystemen voor fietsen, auto’s en steps.
Zowel werkgevers als werknemers kunnen terecht op de specifieke website van de kaart https://mobility.edenred.be. De site bevat een simulator waarmee werknemers kunnen berekenen welk mobiliteitsbudget ze zouden krijgen op basis van het aantal gereden kilometers, de CO2-uitstoot en de leeftijd van de bedrijfswagen. Werknemers die de kaart gebruiken, kunnen op elk moment hun budget en de historiek van hun transacties controleren via de mobiele app of het extranet.


Volgens het instituut voor verkeersveiligheid VIAS biedt 31% van de grote werkgevers in Brussel hun werknemers de mogelijkheid om de bedrijfswagen te combineren met een of meer andere vervoersmiddelen.

Heel wat voordelen voor de HR en Mobility Manager
Door voor de Edenred Mobility-kaart te kiezen, werkt het bedrijf samen met één partner die het beheer van maaltijdcheques, ecocheques, mobiliteitsbudget en cadeaucheques centraliseert. De HR Manager en Mobility Manager kunnen terecht op een platform waar ze de kaarten en bedragen perfect kunnen beheren met respect voor de privacy van de werknemer. En gezien het voornaamste doel van het mobiliteitsbudget steunt het bedrijf zijn werknemers die zich engageren om te kiezen voor een individuele en collectieve ecologische overstap.


Edenred Belgium biedt verschillende oplossingen aan, zoals Ticket Restaurant, Ticket EcoCheque, Ticket Sport & Culture en Ticket Compliments. In België heeft het bedrijf ongeveer 170 werknemers in dienst en 1,5 miljoen gebruikers, 60.000 klanten en 40.000 partner-handelaars. Met een omzet van meer dan 28 miljard euro in 2018, waarvan 80% elektronische verrichtingen, is Edenred wereldleider in betaaloplossingen voor alle spelers van de werkomgeving. Deze producten, ongeacht of ze via mobiele telefonie, online platforms, betaalkaarten of papieren dienstencheques aangeboden worden, geven werknemers meer koopkracht, optimaliseren de bedrijfsuitgaven en vergroten de omzet van handelaars die partner zijn van de Groep. De Groep creëert op die manier een uniek netwerk van 47 miljoen werknemers, 830.000 ondernemingen of groepen en 1,7 miljoen handelaars.
Raphael Pèrez
26-03-2019