FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Meubilair leasen voor meer flexibiliteit en ... circulariteit

Meubilair leasen voor meer flexibiliteit en ... circulariteitOm na weken van quarantaine weer op kantoor te kunnen werken met inachtneming van de beschermingsmaatregelen tegen COVID-19, is het noodzakelijk om het gebruik en in sommige gevallen ook de indeling van de werkruimten te herzien, zodat de medewerkers zich kunnen houden aan de afstandsregels. Deze nieuwe indeling is wellicht maar tijdelijk, tot de gezondheidscrisis opgelost is. Daarom is het misschien geen slecht idee om kantoormeubilair te huren in plaats van te kopen. Deze oplossing biedt meer flexibiliteit en nog een heleboel andere voordelen.

Furniture as a Service
Ahrend biedt een dergelijk concept voor het huren van meubilair al aan onder de naam Furniture as a Service (FaaS). Concreet gaat het om een abonnement in de vorm van operationele leasing. Ahrend blijft dus eigenaar van het meubilair en u betaalt enkel voor de periode waarin u de meubels gebruikt. U investeert niet in de aankoop en behoudt dus uw eigen middelen voor uw activiteiten. Bovendien zult u nooit te veel huur betalen, want u geniet van de restwaarde na de huurperiode. Met dit systeem kunt u tegen een maandelijks bedrag beschikken over een dynamische kantoorinrichting die u kunt aanpassen aan de reële bedrijfsbehoeften en aan de effectieve bezettingsgraad van de werkposten.“Wie koopt nog meubilair? Als je niet de eigenaar van je pand, bedrijfsauto en printer bent, waarom zou je kantoormeubilair dan nog kopen? Met Ahrend Furniture as a Service heb je voor een vast bedrag per maand een vitale kantoorinrichting die je makkelijk naar jouw behoeftes aanpast. Zo ben je flexibel en is je werkplek altijd up-to-date.” Patrick Windels, Managing Director Belgium bij Royal AhrendVan een lineaire naar een circulaire economie
Volgens Ahrend wordt 90% van de meubels in Europa verbrand of op de afvalberg gegooid. Er worden dus niet alleen meubels maar ook middelen verspild. De onderdelen van deze meubels zouden nochtans kunnen worden gerecycleerd, waarbij de materialen een tweede leven krijgen. Op die manier zou men tot 40% CO2-uitstoot per jaar kunnen besparen. Met het leasingsysteem kunnen de fabrikanten de verantwoordelijkheid dragen voor de volledige levensduur van het meubilair dat ze verkopen.

Met Furniture as a Service ontwikkelde Ahrend een deelplatform waarop ze de meubels kunnen verdelen onder verschillende bedrijven op basis van vraag en aanbod. Ze zorgen ervoor dat de meubels weer in goede staat zijn, zodat ze bij een andere klant kunnen worden hergebruikt. Zo verspillen ze geen producten en materialen en dragen ze bij aan een milieuvriendelijkere kringloopeconomie.
07-05-2020