FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » BioOrg weert coronavirus van tafels en klinken

BioOrg weert coronavirus van tafels en klinkenHet Antwerpse bedrijf BioOrg zet zijn biotechnologische product in de strijd tegen het coronavirus in. Meer dan tien jaar geleden begonnen ondernemer Koen De Koster en microbioloog Filip Willocx de zoektocht naar een alternatieve manier om onzichtbare vervuiling, zoals fijnstof, schimmels en allergenen, tegen te gaan.
In 2009 bracht BioOrg zijn eerste product op de markt: een vernevelaar die kantoorruimtes op een gezonde manier proper moet houden. Deze aanpak kan ook werken om corona te weren. De mix van bacteriŽn creŽert een ecosysteem dat het bijzonder lastig maakt voor het virus om zich te nestelen. Filip Willocx legt uit hoe dat komt: ďDe cocktail van bacteriŽn die wij ontwikkeld hebben, maakt enzymen die de kern van het virus aantasten. Het laagje bacteriŽn heeft ook een uitdrogingseffect. Dat is belangrijk, want het virus verspreidt zich via druppeltjes, die vrijkomen als iemand hoest of niest.Ē

ďVolgens wetenschappers kan het virus tot negen dagen buiten de gastheer overleven. Met een behandeling van BioOrg is een ruimte twee tot vier weken coronaproofĒ, maakt Koen De Koster zich sterk. Levert BioOrg dan de garantie dat het een ruimte coronavrij kan maken?

Marie Van Oost, journaliste bij De tijd, nam het interview met Koen de Koster en Filip Willocx af.
Meer lezen >>
23-03-2020