FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Ambities voor 2020: dertig procent minder CO₂-uitstoot voor Initial

Ambities voor 2020: dertig procent minder CO₂-uitstoot voor InitialInitial, marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, zet de volgende stap in duurzaam ondernemen en presenteert zijn MVO-rapport voor de Benelux. Het rapport bevat een samenvatting van de initiatieven en prestaties van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid in 2014. Ook formuleert Initial in het rapport een aantal krachtige ambities voor 2020, waaronder het verminderen van de uitstoot van CO₂ door het bedrijf met dertig procent. Het rapport sluit aan bij de internationale ontwikkelingen van Initial op het gebied van duurzaam ondernemen. Het volledige rapport is te downloaden via duurzaamheidvolgensinitial.com.

Significant lager energieverbruik in wasserijen
Initial zet zich al jaren intensief in voor duurzaamheid met projecten op het gebied van milieu, gezondheid, hygiëne en veiligheid van zowel klanten als eigen medewerkers. Zo beschikt het bedrijf sinds 2008 over een Milieucharter van Voka Oost-Vlaanderen voor zijn prestaties voor wat betreft milieuzorg in de wasserij in Lokeren. In 2014 is deze wasserij bovendien gaan werken conform het huidige Charter Duurzaam Ondernemen Oost-Vlaanderen, waarmee wordt voldaan aan Initial’s ambities op het gebied van behoorlijk bestuur en de zorg voor mensen en het milieu. De wasserij in Lokeren wordt met name geroemd om de nauwgezette energiemonitoring: Initial monitort en stuurt het energieverbruik in de wasserij doorlopend bij, met een significant lager verbruik als gevolg.

Verantwoord ondernemerschap als centrale ambitie
“Bij Initial werken we met respect voor mens, maatschappij en milieu. Vanuit overtuiging en omdat onze klanten concrete resultaten en oplossingen verwachten in duurzaamheid van leveranciers. Met het MVO-rapport willen we onze ervaringen delen op het gebied van duurzaamheid en aangeven hoe we onze duurzaamheidsambities voor de komende jaren zullen realiseren”, aldus Arjan Gundlach, Marketing Director bij Initial Benelux. Ook het beursgenoteerde moederbedrijf Rentokil Initial maakt zich hard voor het milieu en verantwoord ondernemerschap. Zo participeerde Rentokil Initial in het International Carbon Disclosure Project (CDP) en won het de RobecoSAM Sustainability Award Bronze Class 2014. Het bedrijf – genoteerd in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – is inmiddels ook opgenomen in het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2015. Twee maand geleden ontving Initial ook een Lean & Green Award van het Vlaams Instituut voor Logistiek omdat het de komende vijf jaar de CO2-uitstoot van de gehele Initial-vloot met twintig procent gaat reduceren.
Kim Verhegge
04-09-2015


 Het volledige rapport downloaden...