FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Transparante of ondoorzichtige scheidingswanden? Allebei!

Transparante of ondoorzichtige scheidingswanden? Allebei!In de huidige inrichtingen van open kantoren zijn steeds meer vergaderzalen en kleine, afgesloten concentratieruimten terug te vinden. Meestal bieden ze een transparante doorkijk. Maar wat als u ze met een druk op de knop ondoorzichtig zou kunnen maken voor meer vertrouwelijkheid, privacy en concentratie wanneer deze ruimten in gebruik zijn? Met Switchfoil® is dat voortaan mogelijk.

Van transparant naar mat glas ... en omgekeerd Switchfoil® is een zelfklevende folie die op transparante ramen wordt aangebracht. De folie is voorzien van een elektrisch systeem waarmee de ramen in enkele seconden ondoorzichtig kunnen worden gemaakt. In ‘open’ stand (onder spanning) blijft de folie doorzichtig. In ‘dichte’ stand (zonder spanning) verkrijgt u een matglas-effect voor volledige privacy. U kunt wisselen tussen de ‘open’ en ‘dichte’ stand met behulp van de meegeleverde afstandsbediening of met een vaste schakelaar die u moet laten installeren.

Switchfoil bestaat uit twee lagen ITO-film met daartussen een dispersie van vloeibare kristallen die reageren op extra laagspanning (minder dan 50V/EN50110). De voeding gebeurt door een transformator die bijvoorbeeld gemakkelijk kan worden geïntegreerd in een verlaagd plafond. Als de transformator uitgerust is met een dimmer, kunt u naar wens de mate van doorzichtigheid van de ramen instellen.

De zelfklevende folies hebben een verwachte levensduur van minstens 80.000 uur. In theorie zou de Switchfoil®-folie dus negen jaar lang constant op transparant kunnen blijven staan. De fabrikant raadt echter aan om de folie in dichte stand (zonder spanning - matglas) te laten wanneer de kantoren niet in gebruik zijn (bijvoorbeeld ‘s nachts en in het weekend), zodat de folie nog langer meegaat.

Met de online calculator op de website van de fabrikant www.switchfoil.com kunt u de kosten berekenen voor de aankoop en installatie van deze speciale folie.
De website geeft ook een lijst van de installateurs.

Demo voor het aanbrengen en installeren van deze speciale folie