FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Belgische productie van 110 miljoen chirurgische mondmaskers per jaar

Belgische productie van 110 miljoen chirurgische mondmaskers per jaarDe voorbije weken heeft de polemiek rond het tekort aan chirurgische mondmaskers in België aanleiding gegeven tot hevige debatten, vooral begin deze week met de heropening van de winkels. In vele gevallen is de Belg verplicht om zijn eigen beschermingsmaskers te maken met alle mogelijke middelen.
Afgelopen dinsdag heeft Ontex, een van de grootste Belgische bedrijven gespecialiseerd in producten voor persoonlijke hygiëne, een beslissing bekendgemaakt die een oplossing zou kunnen bieden voor deze problematische situatie. Het bedrijf zou vanaf september namelijk een nieuwe productielijn in gebruik nemen om op jaarbasis 80 miljoen chirurgische mondmaskers van het type IIR te kunnen maken. In een persbericht benadrukt Ontex dat het geen overheidsfinanciering krijgt voor dit initiatief. Het bedrijf heeft een gespecialiseerd machinepark besteld en leidt momenteel het personeel op om zich te laten certificeren voor de productie.

Twee andere Belgische bedrijven, namelijk Altifort Boart in Nijvel en Deltrian in Fleurus, hadden eerder al aangekondigd dat ze elk 30 miljoen maskers per jaar gaan produceren.

Welke beslissing de lokale besturen ook mogen nemen omtrent de terbeschikkingstelling van maskers aan de bevolking, er zijn dus al zeker drie fabrikanten waarbij facility managers en HSE-verantwoordelijken binnenkort terecht kunnen om hun personeel op de werkvloer van beschermingsmaskers te voorzien. Dat is onder meer verplicht in detailhandelszaken in het kader van de hygiëne- en beschermingsmaatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.

Bron: Belga/Trends
12-05-2020