FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » De grootste cyberdreigingen voor telecom-, gezondheids-, corporate en financiŽle sectoren

De grootste cyberdreigingen voor telecom-, gezondheids-, corporate en financiële sectorenKaspersky voorspelt jaarlijks de grootste cybersecurity-uitdagingen voor het nieuwe jaar. De voorspellingen voor 2019, zoals de focusverlegging op data die antifraudesystemen omzeilen en toenemende aanvallen op basis van JS-skimmen, blijken te zijn uitgekomen. Daarom deelt Kaspersky ook dit jaar de belangrijkste cyberdreigingen, ditmaal voor de telecom-, gezondheids-, corporate en financiŽle sectoren.

Met de bredere implementatie van 5G in 2020, zullen meer tekortkomingen en onvolkomenheden zichtbaar worden in 5G-apparaten, klantkaders en administratie door overheden. Dit kan een aanvaller in staat stellen om een telcominfrastructuur te beschadigen of neer te halen, zijn klanten te bespioneren of zijn verkeer om te leiden.

De zorgsector wordt aangeraden zich te focussen op het beschermen van medische dossiers, maar ook om de bescherming van geÔmplanteerde medische apparaten, zoals een pacemaker, in de gaten te houden.

Beveiligingsteams van ondernemingen zouden meer aandacht moeten besteden aan de infrastructuur van de cloud, alsook de groeiende risicoís voor medewerkers die toegang hebben tot het interne netwerk.

In 2020 richten financieel georiŽnteerde cybercriminelen hun pijlen op investeringsapps, online financiŽle dataverwerkingssystemen en opkomende cryptovaluta. Ook de ontwikkeling van nieuwe malware voor mobiel bankieren is een aandachtspunt voor 2020.