FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » GIROFLEX gaat samen met FLOKK de toekomst tegemoet

GIROFLEX gaat samen met FLOKK de toekomst tegemoetDe Zwitserse fabrikant van hoogwaardige ergonomische bureaustoelen Giroflex is overgenomen door de Flokk-groep, die gespecialiseerd is in de productie van stoelen voor kantoren, vergaderzalen, onthaalruimten en zelfs laboratoria. Met de overname van Giroflex wordt Flokk de grootste fabrikant van Europa. Tot dan toe was Flokk al marktleider in Scandinavië.

Complementariteit
Lars L.Røiri, CEO van Flokk, geeft meer uitleg over de overname: “Onze twee bedrijven hebben grotendeels dezelfde filosofie wat betreft productkwaliteit en -ontwerp maar zijn geen directe concurrenten, aangezien wij voornamelijk op verschillende markten opereren.” Giroflex realiseert het grootste deel van zijn omzet (45,5 miljoen euro in 2016) in Duitsland, Zwitserland, België, Nederland en Oostenrijk. Flokk, vroeger bekend als ‘Scandinavian Business Seating’, verkoopt zijn producten in meer dan 40 landen en haalt een omzet van ongeveer 130 miljoen euro. Er werken zo'n 620 mensen binnen de Flokk-groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo met productielocaties in Noorwegen, Zweden en Nederland.

Merkenstrategie
De merken HÄG, RH, BMA, Offect, Malmstolen en RBM hebben de reputatie van Flokk opgebouwd. Giroflex zal als een apart merk blijven voortbestaan in de portefeuille van Flokk. Sinds 2010 streeft het Zwitserse merk een duurzame, milieuvriendelijke productie na door zijn stoelen in grote mate recycleerbaar te maken en materialen te hergebruiken volgens het Cradle to Cradle-principe.
Dankzij het uitgebreide verkoopnetwerk van Flokk geniet Giroflex, als entiteit van een grote groep, voortaan veel groeimogelijkheden.
Didier Van Den Eynde
02-11-2018