FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » PSA en TomTom bieden samen waardetoevoegende fleet management-diensten

PSA en TomTom bieden samen waardetoevoegende fleet management-dienstenPSA Group maakte bekend dat de bekroonde fleet management-oplossing TomTom WEBFLEET beschikbaar wordt voor alle met connectiviteit uitgevoerde wagenparkvoertuigen van Peugeot, Citroën en DS.
Zo’n samenwerking met een autofabrikant is een primeur voor TomTom. Vanaf volgend kwartaal wordt de dienst via dealers beschikbaar in Frankrijk, Spanje, België en Nederland.
Optimalisatie van fleet management
De ambitie van WEBFLEET is om wagenparkbeheerders betere keuzes te laten maken. De oplossing biedt vele voordelen, zo helpt het brandstof te besparen en voertuigen te lokaliseren, en maakt het mogelijk om onderhoud beter te plannen. Hoe werkt het precies? Het WEBFLEET-platform gebruikt de data van de vooraf ingebouwde telematicakastjes van Peugeot, Citroën en DS. Dankzij het platform kunnen fleet managers de wagenparkefficiëntie verhogen en de klantenservice en bedrijfsprestaties verbeteren.

Totale gebruikskosten aanzienlijk verlagen
“Het is onze ambitie om klanten te voorzien van een wagenpark waarbij alle voertuigen zijn voorzien van connectiviteit. Als onderdeel van ons ‘Connect Fleet Management’-programma, maar ook als waardetoevoegende dienst van toonaangevende partners” aldus Brigitte Courtehoux, Head van de Connected Services and New Mobility Solutions business unit van PSA Group. “Dit innovatieve voorstel stelt klanten in staat om de diensten te kiezen, die het best bij de behoeften van hun bedrijf passen. Met deze eenvoudige oplossing, gemaakt om de totale gebruikskosten aanzienlijk te verlagen, besparen ze tijd en geld. Samenwerkingen als deze met TomTom Telematics stellen ons in staat om door geheel Europa betrouwbare service van topkwaliteit te bieden. Zo breidt PSA Group zijn strategie als leverancier van mobiliteit verder uit” voegt Brigitte Courtehoux toe.
Raphael Pèrez
30-06-2016