FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Philips Lighting lanceert een nieuw verlichtingsgamma

Philips Lighting lanceert een nieuw verlichtingsgamma

Philips Lighting brengt een nieuw straatverlichtingsgamma op de markt. Het model kreeg de naam Philips DigiStreet en is ontworpen om steden energiebesparende LED-verlichting te bieden en tegelijk de mogelijkheid te geven om over te stappen op connected straatverlichting. Elke armatuur zal een eigen QR-code hebben ter identificatie, zodat men via een smartphone vlot toegang kan krijgen tot de gegevens voor ingebruikstelling en onderhoud. Philips DigiStreet maakt gebruik van de nieuwste LED-verlichtingstechnologie die een energiebesparing van 40% oplevert in vergelijking met conventionele straatverlichting.

“Wij menen dat de Philips DigiStreet-armatuur ideaal geschikt is voor grote en kleine gemeentelijke klanten, doordat ze nu energiebesparende LED-verlichting brengt plus de mogelijkheid om verbinding te maken zodra de gemeente eraan toe is de voordelen te benutten van 'smart city'-technologieën", zegt Vasanth Philomin, Public Segment Leader bij Philips Lighting.

Een van de innovaties van de Philips DigiStreet-armatuur is de modus 'sensor ready'. Met behulp van een (optionele) sensor kunnen bewegingen gedetecteerd worden en wordt het licht gedimd wanneer er niemand aanwezig is. De armatuur krijgt ook het Philips Service-label, dat de installatie en het onderhoud op locatie vereenvoudigt. Dit label bevat informatie die uniek is voor de armatuur, zoals productspecificaties en configuratie-instellingen. De informatie is toegankelijk met een smartphone door gewoonweg de QR-code op het Philips Service-label te scannen.

Verlichting voor iedereen
En zo maakt het systeem voor indoor positionering de weg vrij voor nieuwe geolokalisatiediensten. Diverse samenwerkingen met onder meer Cisco, KPN en Axa zullen het Internet of Things bevorderen voor kantoren, handelsruimten, slimme woningen, enz.

"Door de uitbreiding van verlichting naar het Internet of Things ontsluiten we meer waarde voor onze klanten en partners dankzij functies en diensten die verder gaan dan verlichting alleen", aldus Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting.

Een natuurlijk licht
Met de Philips Hue white ambiance werd ook een nieuw product aangekondigd. Deze nieuwe lamp onthult de kracht van wit licht doordat het elke tint van wit licht kan leveren, van koel daglicht tot warm wit. Het is voortaan mogelijk om natuurlijk te ontwaken en vrediger in slaap te vallen maar ook om de dag beter door te komen dankzij lichtrecepten die aangeboden worden op een app. Door verlichting als hoeksteen te gebruiken, ondersteunt Philips Lighting de acceptatie van de slimme woning.
Raphael Pèrez
25-03-2016