FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Streven naar het perfecte licht

Streven naar het perfecte licht

Het bedrijf Luctra lanceert zijn gloednieuwe verlichtingssysteem dat gebruikmaakt van het biologische effect van licht. Het revolutionaire product kreeg de naam 'The Perfect Day Light' en ging onlangs aan de haal met de FGNoviteitenprijs 2016, een prijs die uitgereikt wordt aan een product- of diensteninnovatie op het vlak van facility management of gebouwenbeheer. Luctra ontwikkelde dit nieuwe verlichtingssysteem op basis van de vaststelling dat hoe nauwkeuriger onze dagelijkse routine op ons persoonlijke bioritme afgestemd is, des te beter we ons voelen en presteren.
Tegenwoordig is het een zeldzaamheid geworden dat er direct zonlicht op de werkplek schijnt. Het verlichtingsbedrijf heeft dus gefocust op de mogelijkheid dat kunstlicht biologisch werkzaam kan zijn en een prestatiegevoel kan verschaffen.
De werkzaamheid van de lampen van Luctra werd aangetoond door een klinische studie onder leiding van dr. Kunz, waarbij de productie van melatonine geanalyseerd werd. Door de permanente aanpassing van de kleurtemperatuur van de lampen in functie van het daglicht wordt het ontbrekende zonlicht gecompenseerd. Dankzij dit systeem kan ook de stopzetting van de melatonineproductie 's avonds efficiënt tegengegaan worden voor een betere recuperatiefase.
Raphael Pèrez
10-02-2016