FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Efficiënte en veilige computercentra

Efficiënte en veilige computercentra

Hoge energiekosten door de stijgende behoefte aan computerprestaties, beperkte budgetten en nieuwe technologieën zijn de meest voorkomende problemen waarmee beheerders van computercentra en CIO’s geconfronteerd worden. Ze moeten bijgevolg het volledige efficiëntie- en optimalisatiepotentieel benutten en systematisch personeels- en bedrijfskosten drukken.
Rittal toonde hiervoor op CeBIT 2011 productinnovaties met een concreet besparingspotentieel, die niet enkel de veiligheid, maar ook de beschikbaarheid en energie-efficiëntie van IT-omgevingen en -infrastructuren verbeteren.

De specifieke wensen van klanten m.b.t. beschikbaarheid en veiligheid kunnen sterk verschillen. Daarom ontwikkelde Rittal computercentra in vier verschillende dimensies: 1. Het klassieke ‘ruimte-in-ruimte’-concept met gescheiden technologie- en IT-veiligheidsruimten voor het onderbrengen van de verschillende types en aantallen serverracks en netwerkkasten. Dit concept is uitgerust met een dubbele bodem, actieve en passieve brandbeveiliging en met lucht- en ‘high density’ koeling.
2. De ‘grote-ruimtecontainer’ is een modulair containerconcept met gescheiden eenheden voor klimatisatie en energie, gecompleteerd met een IT-container voor de plaatsing van server, opslag- en netwerkapparatuur
3. Het ‘autonome outdoor computercenter met warmtekrachtsysteem’ biedt een transporteerbaar, onafhankelijk computercenter, met externe stroomvoorziening. De aangesloten krachtcentrale stelt zowel de energievoorziening veilig als ook de toevoer van koud water via een adsorptieaggregaat.
4. Het ‘redundante, geautomatiseerde compacte computercenter’ ontstond samen met Rittal-partner Bechtle. Het betreft een compleet en volledig redundant computercenter, inclusief infrastructuur en hoog performante server, dat zeer compact is ondergebracht in twee Rittal Basicsafes. Omwille van zijn hoge prestaties biedt dit compacte computercenter tevens een geschikt platform voor Private Cloud Computing.
Eduard Codde
17-03-2011


 Meer informatie: