FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Konica Minolta lanceert het gecertificeerde e-document

Konica Minolta lanceert het gecertificeerde e-documentKonica Minolta België lanceert het gecertificeerde e-document. Het bedrijf ontwikkelde een technologie voor documentbeveiliging die dankzij haar OpenAPI-platform (open communicatieplatform) op haar gamma bizhub multifunctionele toestellen ontplooid wordt.
Door intelligente data-encryptie vanaf het scanproces is een veilige en makkelijke verwerking van de documenten mogelijk. Een digitale identiteit wordt aan de hand van het versleutelingscertificaat geïntegreerd in de documenten die daarom vragen. Bedrijven kunnen een certificaat kopen via een certificeringinstantie (GlobalSign, Certipost of via de Kamers van Koophandel). Daarna wordt dit certificaat geactiveerd door Konica Minolta op de bizhub MFP voor directe implementatie in het proces voor de dematerialisatie van documenten.
De toevoeging van een digitale handtekening behoort eveneens tot de standaardmogelijkheden. Dit bewijst dat het PDF-bestand van een betrouwbare bron afkomstig is, en schermt het af tegen geknoei aangezien elke wijziging geregistreerd wordt of bij de bron verhinderd wordt.
Met deze technologie kunnen papieren documenten ook geconverteerd worden naar beveiligde en flexibele digitale processen.