FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Inspireren door het co-creëren van een ondernemende dynamiek

Inspireren door het co-creëren van een ondernemende dynamiek

Foto - Marc Detiffe
De oprichters van de Silversquare business centers hebben een gedurfde gok gewaagd door in april laatstleden een bedrijvencentrum te openen van meer dan 3.000 m², waarbij de gedeelde ruimten bijna 70 % vertegenwoordigen ten opzichte van de privékantoren. Een geslaagde missie. Zes maanden na de opening van het centrum is het aantal leden toegenomen met bijna 50 % ten opzichte van het oude bedrijvencentrum op nummer 475 aan de Louisalaan.

Ruimten voor besprekingen en vergaderingen, kleine gesloten kantoorboxen die concentratie of afzondering bieden, plaatsen om in teamverband te werken in functie van specifieke projecten, ontspanningsruimten om even uit te blazen tussen twee vergaderingen,... Het nieuwe center werd ingericht volgens het principe van Activity Based Workplace: de gebruikers kunnen op elk moment die werkplek kiezen die het meest geschikt is voor de taak die zij moeten uitvoeren.

Gedurfd zijn zowel de indeling van de ruimten als hun design. Geïnspireerd op de netwerken van de erg trendy business centers We Work (USA) en Spaces (NL)1, werd er alles aan gedaan om de leef- en werkruimten aangenaam en gezellig te ontwerpen. Ver van de kille en steriele kantoren die je al te vaak aantreft in bedrijvencentra, onderscheidt Silversquare Louise zich in alle details: muurbekleding, intieme verlichting, nissen, contrast tussen ruwe materialen zoals beton en warme materialen zoals hout, leder of fluweel.

De gediversifieerde inrichting en de warme uitstraling van de ruimten zijn nochtans niet de belangrijkste troef van Silversquare: het centrum koestert de ambitie om een actieve rol te spelen als incubator en start-up accelerator voor de kleine en jonge bedrijven die deel uitmaken van deze gemeenschap van ondernemers.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/01/2016
Gebouwen en Technieken - Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Remotec heeft Actual Sign overgenomen
| 06/07/2020
De bedrijfswagen inruilen voor een tuinkantoor
| 06/07/2020
Leefmilieu Brussel lanceert nieuwe seminaries en opleidingen rond duurzame gebouwen
| 03/07/2020
Green at the Office creëert een veilige groene ruimte op kantoor
| 02/07/2020
The sustainable ambition for the FM sector
| 01/07/2020

Meer news