FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Fenomeen

Fenomeen

Philips herwaardeerde zijn industriële site in Anderlecht tot een campus met moderne, multifunctionele kantoorgebouwen. Dit fenomeen doet zich in een aantal Europese Philips-vestigingen voor. Het vastgoedpark evolueert van grote productiesites naar loft-bedrijfsruimtes en kleinere centra voor onderzoek en ontwikkeling. De overtollige ruimtes worden in samenwerking met projectontwikkelaars aangepast aan de behoeften van de hedendaagse vastgoedmarkt.

De voormalige industriële Philips-gebouwen aan de Tweestationsstraat in Anderlecht werden geherwaardeerd tot nieuwe, multifunctionele ruimtes. De site gaat nu door het leven onder de benaming Ringstation Campus. Op de Campus bevinden zich drie groepen gebouwen: Ringstation I, II en III. De gehele architecturale aanpak, van het masterplan tot de uitvoeringstekeningen, alsook de detailuitwerking van het interieur en de gevelrenovaties, werden toevertrouwd aan het architectenkantoor ELD partnership uit Antwerpen. In samenwerking met een vastgoedbedrijf ontwikkelde Philips Ringstation III. Het gebouw werd na realisatie in de portefeuille van een investeerder opgenomen. Ook de herwaardering van Ringstation II werd in samenwerking met een projectontwikkelaar doorgevoerd. Ringstation II ontstond door de ombouw van de oude industriële Philips-gebouwen tot kwaliteitsvolle ruimtes (semi-industriële en ondersteunende kantoren) met een ‘industriële loft’-architectuur. Deze ruimtes worden door Ringstation op de verhuurmarkt aangeboden. Ringstation I, tenslotte, bestaat uit drie gebouwen: de complexen AA en AB sluiten op elkaar aan in T-vorm. Achter de T ligt nog complex AC, waar zich momenteel een opslagruimte en een bedrijfsrestaurant bevinden. In de nabije toekomst zal ook aan AC een nieuwe bestemming gegeven worden. De gebouwen AA en AB zijn ‘multi tenant’ en de gemeenschappelijke kosten worden verdeeld onder de diverse aldaar gehuisveste bedrijven.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/05/2005
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Een nieuwe thuis en een nieuwe bedrijfscultuur voor Allianz
| 14/07/2020
Transparante of ondoorzichtige scheidingswanden? Allebei!
| 10/07/2020
ENGIE Solutions wil de leider van de koolstofarme transitie worden
| 08/07/2020
Remotec heeft Actual Sign overgenomen
| 07/07/2020
De bedrijfswagen inruilen voor een tuinkantoor
| 06/07/2020

Meer news