FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Digitale marktplaats voor slapend elektro

Digitale marktplaats voor slapend elektro

Recupel lanceert het onlineplatform Smartloop en hoopt daarmee bedrijven aan te zetten om hun voorraad oude en/of kapotte elektrotoestellen binnen te brengen. Met Smartloop zet Recupel nog een tandje bij om zoveel mogelijk slapend elektro in te zamelen, te verwerken of aan te bieden voor hergebruik. Maar nog belangrijker is dat er nu een gratis tool wordt aangeboden aan Facility Managers en de verantwoordelijken voor de afvalverwerking om op een verantwoorde en efficiënte manier hun elektrotoestellen af te voeren.

“Met Smartloop ligt onze focus op de grote groep van kleine en middelgrote bedrijven, organisaties, culturele instellingen, enz. die met hun afgedankte elektrotoestellen blijven zitten”, vertelt Hederik Tijs, COO van Recupel. “Uit steekproeven blijkt dat een gemiddelde kmo zo’n 200 kg niet-gebruikte toestellen - telecom, laptops, desktops, printers, koel- en vriesapparaten, automaten, verlichting,... - in de lokalen of op de bedrijfsterreinen heeft staan. Samen is dit nog een enorme voorraad waaruit we herbruikbare materialen kunnen sorteren en/of waardevolle grondstoffen kunnen recupereren. Vandaag scoort Recupel op Europees vlak en wereldwijd al zeer hoog, zowel voor het inzamelresultaat als het recyclageresultaat. In 2018 hebben we meer dan 117.000 ton elektronica verwerkt, waarbij na recuperatie van waardevolle grondstoffen uiteindelijk maar 7,5% afval overbleef. Maar alles kan beter, en met Smartloop verlagen we de drempel zodat nog meer toestellen worden verwerkt.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


21/10/2019
Energie en Milieu
 Ander nieuws
ENGIE Solutions wil de leider van de koolstofarme transitie worden
| 08/07/2020
Remotec heeft Actual Sign overgenomen
| 07/07/2020
De bedrijfswagen inruilen voor een tuinkantoor
| 06/07/2020
Leefmilieu Brussel lanceert nieuwe seminaries en opleidingen rond duurzame gebouwen
| 03/07/2020
Green at the Office creëert een veilige groene ruimte op kantoor
| 02/07/2020

Meer news