FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » HERMAN TEIRLINCK GEBOUW, Vlaggenschip voor de Vlaamse Overheid

HERMAN TEIRLINCK GEBOUW, Vlaggenschip voor de Vlaamse Overheid

De toegang tot het Herman Teirlinck gebouw is opgevat als een brede straat: rond de binnenstraat zijn diverse publiek toegankelijke functies geschaard, zoals het restaurant.
Midden augustus startte de inhuizing van het Herman Teirlinck kantoorgebouw op de Thurn & Taxis site. Dit nieuwbouwproject liep grotendeels parallel met het ingrijpende renovatieproject voor het Hendrik Conscience gebouw. In totaal krijgen ruim 4.000 medewerkers van de Vlaamse Overheid vrijwel simultaan een nieuwe werkomgeving. Voor beide projecten stonden ‘duurzaamheid’ en de consequente uitrol van “‘Het Nieuwe Werken’ zoals gedefinieerd door de Vlaamse Overheid voorop.

De huurcontracten voor het Boudewijn en Phoenix gebouw lopen dit jaar ongeveer samen ten einde (Phoenix eind oktober 2017 / Boudewijn begin januari 2018). De zoektocht naar een nieuwe huisvesting die moest voldoen aan alle actuele eisen voor wat energieprestatie en binnenklimaat betreft resulteerde in een verhuis- en nieuwbouwproject.

Het Herman Teirlinckgebouw, dat oorspronkelijk de doopnaam “Meander”-gebouw droeg, kon nog verregaand aan de wensen van de Vlaamse overheid aangepast worden, maar wordt gehuurd voor een contractduur van 18 jaar. De jaarlijkse huurprijs bedraagt 8,8 miljoen euro. Dat is minder dan de som van de huidige huurprijzen voor Boudewijn en Phoenix (resp. 8,3 en 4,2 miljoen euro). Bovenop de besparing aan huur zijn er de talrijke synergie-, schaal- en kwaliteitsvoordelen door het concentreren van Vlaamse overheidsdiensten. Dat geldt voor de catering, schoonmaak, beheer en onderhoud


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


09/01/2018
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Green at the Office creëert een veilige groene ruimte op kantoor
| 02/07/2020
The sustainable ambition for the FM sector
| 01/07/2020
Herbruikbare binnenwanden van JuuNoo winnen internationale designprijs
| 30/06/2020
Allerkleinste tv-studio ter wereld
| 29/06/2020
Coronavirus en ventilatoren gaan niet goed samen
| 29/06/2020

Meer news