FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Business Case | Building & Workplace Design - O.L.Vrouwziekenhuis Aalst

O.L.Vrouwziekenhuis Aalst. De fotovoltaïsche cellen vervullen een dubbele functie: energie opwekken en de onderliggende inkomhal isoleren tegen overdreven opwarming.
Het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst breidde recent uit met een bovengrondse nieuwbouw van 45.000m² en een ondergrondse uitbreiding van nog eens 30.000m². Architectuur en engineering zijn in handen van VK STUDIO. Aalst focust zich op een betere dienstverlening waarbij zorg en administratieve omkadering op een klantvriendelijke wijze zijn georganiseerd.

Kamers winnen voortdurend aan comfort en ogen steeds huiselijker en herkenbaarder. Een werktablet, een aansluiting voor internet en andere multimediale toepassingen zijn tegenwoordig bon ton geworden. De zorgkamer heeft veel weg van een hotelkamer. In het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst zijn tal van faciliteiten zo ingericht dat tussen thuis en ziekenhuis geen afgrond meer gaapt.

Hergroepering
Het project O.L.Vrouwziekenhuis Aalst behelst een belangrijke hergroepering van diensten. Er is een concentratie van consultatieactiviteiten. Zo is er een compleet nieuw ambulant operatiekwartier bijgekomen met vier behandelingskamers: urologie, plastische heelkunde, dermatologie…Daarboven kwam er een volledige uitgeruste dagkliniek met 120 bedden. “Al die kleine behandelingen hoeven niet meer binnen een zware infrastructuur van het klassiek operatiekwartier. Het kost in elk geval een stuk minder. Je moet rekenen dat een operatiekwartier al gauw 2.500 euro/m² kost” zegt architect Stéphane Vermeulen.

Medisch-technisch blok
Nieuw is ook het W-blok. Het gaat hier om een gevoelige en toch wel zeer belangrijke uitbreiding van het medisch-technisch blok. Zo werd het operatiekwartier uitgebreid met maar liefst 5 zalen. Architect Stéphane Vermeulen: “In het verlengde van die zalen hebben we een ambulant dagoperatiekwartier geïnstalleerd met nog eens vijf zalen. Die staan in relatie met de dagkliniek. In hetzelfde blok zijn er ook nog eens vier endoscopiezalen ondergebracht, maar wel buiten het operatiekwartier omwille van de hygiëne”.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


27/09/2010
Gebouwen en Technieken - Huisvesting & werkomgeving - Energie en Milieu
 Ander nieuws
De keuze van een van ‘s werelds grootste ziekenhuizen voor IFM
| 31/07/2020
Flexibele oplossing om kantoren in compartimenten te verdelen
| 30/07/2020
Meet de bezetting van uw gebouw in real time
| 28/07/2020
Flinke uitbreiding van DPD in België voor pakketbezorging
| 27/07/2020
Volledige collectie LVT-vloeren bestaat uit 39% gerecycleerd materiaal
| 24/07/2020

Meer news