FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Catering
Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Bibliotheek | Focus
Slideshow Image 1
“De facility-afdeling moet goed kunnen luisteren en communiceren” 
Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangen

Noodkeuken voor de zorgsector

Cateraar Gourmet Invent vormt haar centrale keuken in het Gentse congrescentrum ICC om tot noodkeuken voor de zorgsector om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar afhaalmaaltijden. De keuken zal tot 1000 maaltijden per dag kunnen leveren. “Momenteel draaien al onze Medirest-keukens in de zorgsector op volle toeren”, aldus Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group Belgium, waarvan ...
| 27/03/2020 - Catering

De Belg drinkt te weinig water

Maar liefst zes op de tien Belgen geven aan dat ze per dag maximaal één liter water drinken, minder dan de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter per dag. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau iVox in opdracht van waterkoelerfabrikant SipWell. iVox ondervroeg een representatief staal van 1.000 Belgen naar hun drinkgewoontes. Een eerste vaststelling is dat een meerderheid van ...
| 17/03/2020 - Catering

Voedselverspilling tegengaan

Een derde van de wereldwijde voedselproductie wordt verspild. Sustainable Development Goal 12.3 vraagt om een halvering van de voedselverspilling tegen 2030. Jaarlijks gaat er per persoon 40 kilo eetbaar voedsel in de vuilnisbak! Mireille Vrijenhoek brengt een aantal best practices voor het beheer van cateringdiensten onder de aandacht om voedselverspilling te ...
| 10/12/2019 - Catering

A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooien

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, waarmee keukens over de hele wereld worstelen. Zonder duidelijk zicht op wat er wordt verspild, verspillen keukens veel meer voedsel dan ze denken. Op dat gebied, hebben ISS Facility Services en PwC Nederland samen een Nederlandse primeur aangekondigd. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning helpt ‘Winnow Vision’ om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan ...
| 08/07/2019 - Catering

Kantoren die de levenskwaliteit op het werk verbeteren

De verkiezing ‘Office Space of the Year 2019’ zet werkruimten in de bloemetjes, waar het aangenaam vertoeven is en die de cultuur en waarden van het bedrijf uitstralen. Vindt u dat uw werkomgeving inspirerend en comfortabel is? Schrijf uw bedrijf dan in voor deze ...
| 26/04/2019 - Catering

Gault & Millau huldigt opmerkelijke grootkeukens

De bekende restaurantgids Gault&Millau zet goede praktijken van grootkeukens in bedrijven en andere instellingen in de kijker, en dat in specifieke domeinen. Eind november werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een avondfeest. Deze prijsuitreiking vormde een eerbetoon aan organisaties die zelf collectieve catering verzorgen, maar ook aan dienstverleners die welbekend zijn bij facility managers. De redactie van Profacility licht hier een ...
| 06/12/2018 - Catering

MIKO versterkt positie in Noorwegen

Eind november kondigde de Belgische koffiedienstengroep MIKO de overname aan van Kaffebryggerriet, een Noors bedrijf dat in dezelfde sector actief is. Met deze mooie transactie kan het Belgische bedrijf zijn positie op de Scandinavische markt flink versterken. Kaffebryggerriet is gevestigd in Oslo en legt zich toe op koffieservice aan de out-of-home markt, het marktsegment waarbij koffie buiten de familiale sfeer ...
| 05/12/2018 - Catering

Foodservice is vooral gepersonaliseerde service

Dinsdag 6 februari werd Compass Group Belgium bekroond met de ‘Top Employer 2018’ award. De award wordt uitgereikt door het Top Employer Institute als erkenning voor bedrijven die hun medewerkers kansen bieden om zich maximaal te ontplooien, dit zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. In België staat de catering tak van Compass voor 2000 medewerkers die jaarlijks 150.000 ...
| 27/03/2018 - Catering

PROREST lanceert The Market op de Antwerpse campussen

Vanaf begin januari heeft Prorest, een filiaal van Facilicom, zijn allereerste restaurants voor Antwerpse studenten geopend. Om het dagelijkse welzijn te verhogen, had het bedrijf de studenten gevraagd wat ze verlangden op het vlak van menu’s, maar ook op het gebied van interieurdecoratie (dicht, polyvalent, relaxed). Met een industriële look, met de klemtoon op zwarte structuren en hout, hebben ...
| 15/02/2017 - Catering

Miko neemt het Zweedse Smiling Faces over

Miko, de specialist in koffieservice en kunststofverpakkingen, maakte onlangs bekend dat zij – via haar koffieservice divisie – eigenaar is geworden van 100 % van de aandelen van de onderneming Smiling Faces AB. Het Zweedse bedrijf behaalt met 39 medewerkers een omzet behaalt van ruim 9 miljoen euro. Scandinavische dynamiek De koffieservice divisie van de Miko-groep heeft, sinds een ...
| 01/07/2016 - Catering

Hygiënecontrole om te strijden tegen voedselverspilling

In de aanloop naar de kerstperiode viert de voedingsindustrie hoogtijdagen. Voor de sector betekent dit een drukke productiepiek, maar helaas ook een hoogtepunt voor de voedselverspilling. Maar liefst 63% van de Belgische voedselverspilling – of 2,3 miljoen ton – kan met de voedingsindustrie in verband worden gebracht. De Europese doelstelling om in 2025 de foodwaste met 30% te reduceren ...
| 18/12/2015 - Catering

Minister De Croo op bezoek bij koffiebranderij Miko

Begin oktober werd de aftrap gegeven voor de 14de Week van de Fair Trade. Dit initiatief is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak. Aangezien eerlijke handel met het Zuiden ook vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De ...
| 19/10/2015 - Catering

Elektronische maaltijdcheques, de rekening kan gepeperd worden

Meer dan 1,6 miljoen Belgische werknemers krijgen maaltijdcheques van hun werkgever. Vanaf 1 oktober zullen elektronische maaltijdcheques de norm worden en de gewoontes overhoop halen. Op minder dan een maand van die einddatum hebben bijna 10.000 bedrijven nog steeds niet de stap gezet naar de elektronische variant. Door de verplichte overgang van het ene formaat naar het andere die ...
| 14/09/2015 - Catering

Summer’s here

Na een heel ritmisch en innovatierijk jaar, is het tijd voor het Profacility-team om even tot rust te komen zodat ze in top vorm terug komen voor de verschillende afspraken aan het einde van de zomer. Aangezien veel mensen op verlof vertrekken, zijn er minder nieuwtjes over het beheer van meubilair, gebouwen en facilitaire diensten. En dus zal ook ...
| 18/07/2015 - Catering