FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Architectuur in art-decostijl voor de derde Spaces in Brussel

Architectuur in art-decostijl voor de derde Spaces in BrusselHet gebouw in de Visverkopersstraat 13 in hartje Brussel was vroeger de hoofdzetel van de ‘Banque Agricole de Belgique’ maar wordt nu gebruikt als business center en coworkingplek. Dit is meteen de derde coworkinglocatie in het Spaces-netwerk. Het is trouwens een van de eerste keren dat in Brussel een volledig gebouw – 4.600 m² verspreid over negen verdiepingen – omgevormd wordt tot business center. Deze derde Spaces bestaat uit 121 coworkingplekken in de Business Club, 103 kantoren en 6 vergaderzalen. Op de zevende verdieping biedt het terras een prachtig uitzicht op het historisch stadscentrum van Brussel.
Op het gelijkvloers is het trendy restaurant-café ‘Green Kitchen’ toegankelijk voor zowel leden en klanten van Spaces als niet-leden. Uitbater van het restaurant Atalian biedt er gezonde en snelle gerechten aan in een gemoedelijke sfeer.

Architecturale mix
Voor de moderne indeling van de coworkingruimten en privékantoren werd de architectuur van de jaren ‘20 door architect Henri Wildenblanck gerespecteerd. Decoratie-elementen zoals de marmeren muren, glas-in-loodramen, donkere paneeldeuren en parketvloeren in visgraatmotief werden bewaard. Op de kelderverdieping kom je via een meter dikke stalen deur in de vroegere kluizenzaal, waar Spaces twee vergaderzalen heeft ingericht.

Het business center is gelegen in hartje Brussel, vlak bij de Beurs, en dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Spaces Stock Exchange ligt op tien minuten wandelen van het station Brussel-Centraal en vlak bij de metrostations Beurs en Sint-Katelijne.

Een netwerk in volle groei
Spaces Stock Exchange is de zevende locatie in België en de derde in Brussel, naast de Spaces in de Belliardstraat in de Europese Wijk en de Spaces in Oudergem. De andere vier business centers zijn gelegen in Diegem (vlak bij de luchthaven), Mechelen, Gent (Zuiderpoort) en Antwerpen (Post-X). Dit jaar openen nog drie Spaces de deuren. Over twee weken gaat er al eentje open in de voormalige Gare Maritime op de site van Thurn & Taxis. Later dit jaar volgen nog een tweede locatie in het Manhattan Center in de Noordwijk vlak bij het Rogierplein en een derde locatie vlak bij het Justitiepaleis.

Volgens William Willems, directeur van Spaces België, zouden er over drie jaar 30 Spaces moeten zijn in België.