FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Vlaamse overheid gaat de waarde van haar werkomgevingen meten met Leesman

Vlaamse overheid gaat de waarde van haar werkomgevingen meten met Leesman

Gert Potoms
Gert Potoms

De verhouding van de werkomgeving tot de persoonlijke prestaties van de werknemers kennen is essentieel voor een goede bedrijfsvoering, maar deze verhouding is niet eenvoudig uit te drukken in cijfers. Met de auditdiensten van Leesman kunnen bedrijven de impact van de werkomgeving op de productiviteit van hun medewerkers uitvoerig meten. Dankzij de Leesman Index stelt de organisatie bedrijven wereldwijd in staat hun medewerkers een werkomgeving te bieden waar zij optimaal productief kunnen werken. Exact wat de Vlaamse overheid nastreeft.

‘Het Facilitair Bedrijf wil met deze bevraging de kwaliteit van haar dienstverlening verhogen door deze gericht te verbeteren. De Lmi biedt niet enkel de mogelijkheid om de beleving van de werkplek intern tussen gebouwen te vergelijken, maar ook met de markt, en te benchmarken met de beste presteerders’, aldus Gert Potoms, adjunct-directeur-generaal afdeling Vastgoed van de Vlaamse overheid. Leesman zal hiervoor in eerste instantie elf gebouwen van de Vlaamse overheid doormeten.

Vanaf september 2016 zullen de Vlaamse overheidsmedewerkers aan de hand van de Leesman Index beoordelen hoe effectief hun werkomgevingen zijn. ‘We zijn enorm trots dat de Vlaamse overheid voor de komende vijf jaar zijn werkomgeving met de Leesman Index gaat meten en hiermee haar medewerkers centraal stelt in haar huisvestingsstrategie. Door dit met onze onafhankelijke methodiek te doen, vervult de Vlaamse overheid een voortrekkersrol in België’, aldus Gideon van den Burg, Managing Director Benelux, Leesman.
Kim Verhegge
16-09-2016