FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Wereldprimeur voor de zonnebescherming van Gare Maritime op Thurn & Taxis

Wereldprimeur voor de zonnebescherming van Gare Maritime op Thurn & Taxis

Sinds 2016 wordt het oude goederenstation Gare Maritime gerenoveerd op de site van Thurn & Taxis in Brussel. Om het gebouw, dat getuigt van Belgische knowhow en intense economische activiteit, nieuw leven in te blazen maar toch zijn historische karakter te bewaren, koos Extensa in de zijgevels voor Halio, een intelligent kleurend raamsysteem.
< Halio past perfect in de innoverende visie die Extensa wil implementeren in het historische station van 40.000 m² door middel van innoverende technologieën, zodat de gebruikers kunnen genieten van de recente vooruitgang op het gebied van ‘beter leven, beter werken’ in een gebouw met een gevarieerd programma: leef- en werkruimten, winkels en evenementen. Dankzij deze strategische samenwerking kan het pas opgerichte bedrijf Halio Internationaal zich dus op de kaart zetten met een grootschalig project. Door het gebruik van de Halio-technologie vormt Gare Maritime een wereldprimeur in België.Licht en warmte beheren
Voor de beglazing van het gebouw koos Extensa voor Halio in de zijgevels. Halio is slim getint glas waarmee de lichtinval in een leef- of werkruimte geregeld kan worden: in minder dan drie minuten gaat het glas over van de lichtste naar de donkerste tint. Op de site van Thurn & Taxis zal Halio de verblinding verminderen wanneer de lichtinval via de grote raampartijen te fel is. Op warme dagen zal Halio als zonnewering optreden om de warmte buiten te houden.
Om aan te sluiten op het principe van de circulaire economie, ging de voorkeur van Extensa voor de zijgevels uit naar Halio in plaats van het gebruik van screens. Door die voordelig te vervangen, zullen de gebruikers dankzij Halio de hele dag door kunnen genieten van het uitzicht op de buitenomgeving, zonder dat hun zicht beperkt wordt.

Bron: Union Wallonne des Architectes

15-06-2019