FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Organisatie van thuiswerk wegens de pandemie

Organisatie van thuiswerk wegens de pandemie

Woensdag verklaarde de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, dat Covid-19 nu beschouwd wordt als een wereldwijde pandemie gezien het aantal besmette mensen en het aantal betrokken landen: 118 landen, 122.000 besmette mensen en meer dan 4.400 doden van wie 3.000 in China en 500 in Europa.

Het aantal mensen dat met het coronavirus besmet is, blijft intussen pijlsnel toenemen. Na Italië is nu ook Spanje zwaar getroffen. De meest efficiënte drastische maatregel is om contact te vermijden, vooral door grote bijeenkomsten op openbare plaatsen (grote professionele, culturele en sportevenementen, scholen en universiteiten, ...) te beperken of zelfs zoals in Italië, dat momenteel in lockdown is, de meeste openbare plaatsen (bioscopen, zwembaden) zoals ook horecazaken en winkels (uitgezonderd supermarkten en gezondheidswinkels) te sluiten.

Wat met de grote concentratie van mensen in bedrijven?
Het instituut The Worklife Hub bracht onlangs een pragmatisch rapport uit met aanbevelingen om het personeel van een bedrijf massaal en langdurig te laten thuiswerken als het bedrijf beslist om deze preventiemaatregel te nemen.

Tijdens de persconferentie uitte de directeur-generaal van de WHO zijn bezorgdheid over de alarmerende snelheid van de pandemie, maar stelde hij ook de regeringen, overheden en ondernemingen aan de kaak voor hun alarmerende nalatigheid.

15-03-2020


 Download de gids ‘Prolonged, mass teleworking during a pandemic’.