FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Coworking in stijl in Gent (Zuiderpoort)

Coworking in stijl in Gent (Zuiderpoort)

Midden augustus opende Spaces, wereldwijd aanbieder van kantoorconcepten, een gloednieuw coworkingcenter aan de Gentse Zuiderpoort. Zowel de 'Business Club' als het café-restaurant werden trendy en warm ingericht. Het ruwe plafond met industriële look in combinatie met de houten wanden en scheidingswanden zorgen voor een rustgevende en hartelijke sfeer. Het coworkingcenter neemt de gelijkvloerse verdieping alsook de drie eerste verdiepingen van het Esplanade-gebouw aan de Gaston Crommenlaan 8 in beslag. Het businesscenter is gelegen aan de kruising van de E40 met de E17 en dus makkelijk bereikbaar met de wagen Parkeer is gemakkelijk met de Q-park de dezelfde straat Wie kiest voor andere vervoerswijzen, kan gebruikmaken van een shuttledienst naar het station van Gent-Sint-Pieters op amper 10 minuten rijden.

Veelzijdig aanbod

Het nieuwe Spaces-center beschikt over 73 privékantoren, 119 coworking-plekken en 3 vergaderzalen. De vergaderzalen en het café-restaurant 'Green Kitchen' zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van het businesscenter.
De coworking-ruimtes vallen onder de naam 'Business Club'. Het lidmaatschap voor deze club bedraagt slechts 84 euro/maand voor toegang tijdens de normale kantooruren. Wil je liever je eigen – vaste en niet-gedeelde – werkplek waar je dag en nacht terecht kunt? Dan betaal je een abonnement van 216 euro/maand.

Een sterk groeiend netwerk
< 'SpacesGhent Zuiderpoort' is al de vijfde vestiging in België en de eerste in Gent, na Brussel (Europese Wijk en Oudergem), Diegem (vlak bij de luchthaven) en Mechelen. En het netwerk blijft verder groeien. Voor het einde van het jaar zullen immers nog twee nieuwe centra hun deuren openen: eentje in het kantorencomplex Post X in Antwerpen en eentje in het centrum van Brussel, in een prachtig art-decogebouw op een boogscheut van de beurs. In 2020 volgen dan nog twee nieuwe Spaces: een eerste vlak bij het Justitiepaleis en een tweede op de site van Tour & Taxis, in het oude goederenstation. Volgens William Willems, directeur van Spaces België, zou het Spaces-netwerk over drie jaar dertig centra moeten tellen in ons land. De kracht van een groep

Spaces is een groep met wereldwijde ambities. De businesscentra zijn voornamelijk gevestigd in Europa en de Verenigde Staten, maar ook in Latijns-Amerika, China, India, Japan, Azië en Australië. In januari van dit jaar telde Spaces al 185 businesscentra. En in 2019 staan bijna evenveel openingen van nieuwe centra gepland: tegen het einde van het jaar zou de groep een recordaantal van 345 Spaces-centra moeten tellen.
Spaces maakt deel uit van de International Workplace Group (IWG), beter bekend als kantoorverhuurbedrijf onder de naam Regus. Spaces behoort sinds 2014, zes jaar na zijn oprichting, tot de groep IWG en werd zo een van hun netwerken en merken. Sindsdien kan Spaces mee profiteren van de investeringscapaciteiten van een groep die genoteerd staat op de Londense beurs: een internationale gigant met meer dan 3.500 businesscentra in 120 landen en maar liefst 2,5 miljoen klanten.

Didier Van Den Eynde
03-09-2019