FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » In de kijker: designkantoren waar het aangenaam werken is

In de kijker: designkantoren waar het aangenaam werken is

[+]

[+] © Colliers International Belgium / photography Marc Detiffe

Afgelopen donderdag werd het HR-management van het bedrijf Jacobs Douwe Egberts (JDE) in de bloemetjes gezet voor de schitterende inrichting van het nieuwe hoofdkantoor in het Buro & Design Center in Laken. Het resultaat werd bekroond met de prijs van Office Space of the Year 2019, die CBRE in samenwerking met VITRA uitreikt in het kader van een wedstrijd om kantoorgebouwen en interieurinrichtingen onder de aandacht te brengen die aansluiten bij de huidige werkwijzen en verwachtingen van bedrijfsmedewerkers, zowel nu als in de toekomst.

JDE was samen met 27 andere bedrijven in de running voor deze verkiezing. Nancy De Hertogh, die de verhuizing in goede banen heeft geleid samen met ontwerpbureau Colliers International, mocht de prijs in ontvangst nemen van Maxime Kumpen, CEO van CBRE Belgium & Luxemburg, samen met een cheque van 10.000 euro voor de aankoop van meubilair bij VITRA. JDE was ook de favoriet van het publiek, dat voor deze verkiezing z'n stem kon uitbrengen via Instagram.

Coffeecooning
De inrichting van de werk- en onthaalruimten laten het werkgeversmerk volop tot uiting komen. De activiteiten van JDE als producent en verdeler van koffie en thee worden er prachtig weergegeven in het zeer creatieve en gepersonaliseerde kantoorontwerp dat de merken van het bedrijf (Douwe Egberts, Chat Noir, L’Or, ...) in de kijker plaatst. Voor de circa 200 medewerkers in België, van wie een zeventigtal voornamelijk extern, lag het niet voor de hand om werkplekken te delen in het kader van de inrichting van de nieuwe aaneengesloten kantoorruimte van 2.000 m²; Om de kwaliteit van het werk en het werkcomfort in ‘open spaces’ te waarborgen, werd een groot aantal vergaderzalen, bubbles, lounge- en cateringruimtes en demonstratiezalen ingericht.

Ontdek het bijzonder creatieve ontwerp op de foto’s in deze reportage. Nancy De Hertogh vertelt bovendien meer over het verloop van de verhuizing van de historische site in Grimbergen, de inrichting en vooral het uitstekende beheer van de verandering.
Didier Van Den Eynde
26-06-2019


 Fotogalerij en interview >>