FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Slimme ‘On-Site Mobility Services’ in de kantoorgebouwen van Befimmo met Ahooga

Slimme ‘On-Site Mobility Services’ in de kantoorgebouwen van Befimmo met AhoogaAhooga Bike, de Belgische start-up gekend om zijn elektrische (vouw)fietsen, werkt sinds kort samen met Befimmo om slimme mobiliteit te promoten. Met de lancering van het concept ‘On-Site Mobility Services’ willen ze het gebruik van fietsen in de bedrijfscultuur stimuleren. De ‘on-site’ service stelt niet alleen Ahooga-fietsen ter beschikking van huurders voor korte verplaatsingen maar biedt een compleet gamma van diensten aan. Met andere woorden, een team van Ahooga staat ter plaatse klaar om bezoekers en huurders vertrouwd te maken met het gebruik van elektrische modulaire of vouwfietsen. Zo kunnen ze een testrit maken maar ze kunnen er ook terecht voor advies of een opleiding. Het is mogelijk om de ‘smart bikes’ te huren, kopen en zelfs te leasen en te laten onderhouden bij een servicepunt.

De eerste gebouwen van Befimmo die van deze nieuwe ‘on-site’ dienstverlening genieten, zijn ‘Central Gate’ op een boogscheut van het station Brussel-Centraal en het Triomfgebouw in Elsene, waar het eerste Silversquare@befimmo coworkingcenter gevestigd is.
“De bedoeling is om werknemers te laten kennismaken met een milieuvriendelijker vervoermiddel voor korte trajecten en het meteen ook gratis te testen. Als het experiment overtuigt, overwegen we om deze service uit te breiden naar andere gebouwen in onze portefeuille”, aldus Emilie Delacroix, Head of CSR & Innovation bij Befimmo.

Waarom Ahooga?
“Met Ahooga maakte Befimmo een ethische keuze voor ‘made in Europe’. De fietsframes worden ontworpen in België en geproduceerd in Europa, met in België gekocht aluminium. Daarnaast gebeurt 30% van de assemblage in Brussel. Op die manier boost Ahooga de lokale economie en verkleint het bedrijf tegelijk zijn milieuafdruk. In tegenstelling tot het principe van geplande veroudering, pleit Ahooga voor een open ecosysteem, dat de gebruikers – de facto – niet gevangen houdt. Een accessoire dat vandaag op de markt komt, is en blijft compatibel met de allereerste en de nieuwe modellen”, zegt Philippe Lefrancq, medeoprichter van Ahooga.

Bron : Linked in Pulse – Philippe Lefrancq, mede-oprichter van Ahooga
Mertens Ingrid
14-01-2019