FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » HEALTH&CARE brengt nieuw elan in de Belgische zorgsector

HEALTH&CARE brengt nieuw elan in de Belgische zorgsectorDe vakbeurs HEALTH&CARE gaat door van 28 tot 30 september 2016 in Flanders Expo te Gent. 280 toeleveranciers aan de gezondheids- en zorgsector zullen er hun producten, diensten en vernieuwingen aan een 6.000 zorgprofessionals voorstellen. De standplaatsen worden in segmenten verdeeld over vier hallen op 10.000 m².
Het platform, ontstaan uit de samensmelting van EXPO 60+ in Mechelen en Healthcare in Brussel, moet meer dan ooit dé plaats worden waar de Belgische zorgactoren samenkomen, debatteren en vernieuwende ideeën kunnen uitwisselen. “We hebben grote ambities met ons platform en konden vanaf onze start rekenen op het enthousiasme bij ziekenhuizen, zorgcentra en thuiszorgers. Hierdoor zijn we in staat om twee versnellingen hoger te schakelen”, besluit Catherine Degreef, verantwoordelijke cluster Health&Care bij Easyfairs, “We bieden het grootste platform van België voor de hele zorgsector en ik nodig iedereen met een hart voor zorg uit om deel te nemen aan de beurs en te ontdekken hoe ze in de toekomst zullen werken en zorgen”. Sleutelbegrippen van hét platform voor de zorgsector zijn innoveren, ontmoeten en inspireren.

Innovatie, technologie en beleving
De zorgsector evolueert razendsnel, net als de vraag naar nieuwe producten, diensten en technologieën. In de Startup Village treft de bezoeker tien start-ups die in samenwerking met het Microsoft Innovation Center hun nieuwe applicaties of toepassingen voor de toekomst kunnen demonstreren. Specifieke aandacht wordt besteed aan e-healthapplicaties, ontwikkeling van informatietoepassingen of andere technologische vernieuwingen die communicatie tussen patiënt en zorgverstrekker gaan vergemakkelijken in de toekomst.

Zorgprofessionals onder elkaar
De vakbeurs brengt professionals uit de zorgsector, de overheid en de industrie samen. Naast Zorgnet-Icuro en de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteurs zullen tal van andere vakverenigingen (waaronder VTDV, HFDV, VVAV, VSDV, AFTSH) eveneens actief hun leden uitnodigen op de vakbeurs. Naast hun vaste plaats op de beurs organiseren zij ook ontmoetingsdagen.

Sterke content
Met meer dan 40 geaccrediteerde lezingen rond zeer uiteenlopende thema’s gericht naar diverse vakgebieden binnen de zorgsector is het platform ook de ideale plaats om de professionele kennis bij te schaven. Topsprekers zullen ook dagelijks interactieve debatten verzorgen voor zowel ziekenhuizen, zorgcentra als thuiszorgwerkers. De eerste twee topsprekers zijn: Leo Bormans, inspirator en auteur van ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’, en Elena Bonfiglioli, Managing Director Health Industry, Public Sector, EMEA – Microsoft.

H&C Awards als inspiratie
Naast het sterke contentprogramma zullen de H&C Awards uitgereikt worden binnen een totaal nieuw concept. Een gloednieuwe jury bestaande uit onafhankelijke specialisten zal zich buigen over vijf categorieën: samenwerking, innovatie, architectuur, tools en hospitality. Het publiek zal actief worden betrokken in de stemming.
Kim Verhegge
30-08-2016