FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Volkswagen Golf VI veiligste auto van 2009

Volkswagen Golf VI veiligste auto van 2009In 2009 voerden de mobiliteitsorganisaties een nieuw puntensysteem in voor de crashtests. Dankzij de globale score per wagen kan voor het eerst een duidelijke rangschikking worden gemaakt. Op de 33 geteste voertuigen kwam de Volkswagen Golf VI als veiligste uit de bus. Vanaf dit jaar worden de testcriteria nog strenger, maar Touring is ervan overtuigd dat de constructeurs steeds betere wagens afleveren.
De crashtests worden uitgevoerd op basis van de Euro NCAP normen, een programma van de Internationale Automobielfederatie FIA. Touring is hierbij de Belgische partner. Sedert vorig jaar wordt een globale veiligheidsscore berekend. Dat is de som van de tests op bescherming van inzittende kinderen en volwassenen, bescherming van de zwakke weggebruiker, elektronische veiligheidssystemen, whiplash preventie en de Elektronische Stabiliteitscontrole (ESC). Er worden geen vijf sterren meer toegekend indien dit laatste niet standaard voorzien is.
Op de tweede en derde plaats staan de Honda Insight Hybrid en de Toyota Prius, twee emissievriendelijke wagens. Op vier staat de Hyundai i20 en de vijfde plaats wordt gedeeld door de Toyota Avensis, de Volvo XC60 en de Opel Astra. Het ene model scoort op bepaalde onderdelen beter dan het andere, maar de nieuwe methode geeft de mogelijkheid om een globale score te berekenen, aldus Touring.
Patrick Bartholome
08-02-2010


Visit: http://www.fleet-business.be ...