Home » Bibliotheek » CSR & Procurement | Best practices op het vlak van ethiek codificeren

CSR & Procurement | Best practices op het vlak van ethiek codificeren

Al elf jaar lang maakt het Amerikaanse tijdschrift Ethisphere, een uitgave van de New Yorkse think tank met dezelfde naam, ieder jaar een lijst met ‘s werelds meest ethische ondernemingen bekend. Op basis van die ranglijst kunnen bedrijven de partners kiezen die in elke sector het verst staan op dit gebied. De inspanningen van de bedrijven en het Amerikaanse onderzoeksinstituut dwingen tegelijk tot blijdschap en nederigheid, want zij hebben de gedragsnormen van de bedrijven continu helpen verhogen.


Naar jaarlijkse traditie legde Ethisphere duizenden bedrijven uit 52 activiteitensectoren op de rooster om ‘s werelds meest ethische ondernemingen te selecteren. In 2017 mogen 124 bedrijven pronken met het label ‘World’s Most Ethical Company’. Dit jaar werden dertien organisaties voor de elfde keer in elf jaar en acht bedrijven voor de allereerste keer opgenomen in de lijst.

“De voorbije elf jaar zagen we een spectaculaire verandering in de maatschappelijke verwachtingen, de agressieve invoering van nieuwe wetten en regelgevingen en de opkomst van geopolitieke bewegingen die het evenwicht nog meer kunnen verstoren. We zagen ook hoe de bedrijven die uitgeroepen zijn als ‘s werelds meest ethische ondernemingen met die uitdagingen omgegaan zijn. Ze investeren in hun lokale gemeenschap, passen diversiteitsen inclusiestrategieën toe en beschouwen de lange termijn als een troef om een duurzame handel op te zetten. Kortom, die bedrijven kiezen bewust voor verandering, niet alleen omdat het moet maar omdat ze inzien dat integriteit een essentiële factor voor vooruitgang is” aldus Timothy Erblich, CEO van Ethisphere.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


16/05/2017
Facility Management
 News in short
36ste Facility Night
| 16/10/2018
ISO 41001: FM-normen bepalen voor betere prestaties
| 16/10/2018
ORGATEC, Workplace exhibition & Trade fair
| 12/10/2018
Business center ‘The Beacon’ als epicentrum van het IoT in Antwerpen
| 01/10/2018
De beleving van de werkruimte meten
| 27/09/2018

Meer news