FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Hotelsfeer en patiëntenbeleving sturen het ontwerp

Hotelsfeer en patiëntenbeleving sturen het ontwerp

In 2007 werd het ‘Masterplan campus Gasthuisberg’ uitgeschreven, dat voorziet in een verdere concentratie op campus Gasthuisberg. De vooropgestelde einddatum voor dit grootschalige project is 2020. Het masterplan omvat verschillende fasen, waarvan Fase 4B staat voor de 35.000m² tellende ‘Vrouw en Kind’ campus.

Voorafgaand aan de bouw werd een wedstrijd voor architectenbureaus uitgeschreven. De THV AR-TE – Dejong Gortemaker Algra – STABO dat een rijke ervaring binnen de zorgsector kan voorleggen, werd als winnaar uitgeroepen vanwege de totaalvisie op het voorliggende masterplan, dat de ontwikkeling van Gasthuisberg ziet als een stadsontwikkeling, met straten, pleinen en losstaande gebouwen. De gebouwen bezitten allen een ‘voordeur’ die aantrekt om er naartoe te lopen. Tussen de gebouwen zullen ook nog passerelles worden gebouwd om de circulatie van patiënten en bezoekers te bevorderen.

Programma
Voor de dienst verloskunde worden de consultatie, het fertiliteitscentrum, maternele intensieve zorgen en het bevallingskwartier in een logisch geheel geïntegreerd, aangeduid als Fase IVb 1. Kinderen kunnen er terecht op een kindvriendelijke raadpleging, in een multidisciplinair dagziekenhuis en op eigen aangepaste hospitalisatieafdelingen, Fase IVb 2 huisvest de kantoren voor de administratie, de ziekenhuisschool en een afdeling kamers materniteit. Beide bouwdelen zijn via een brug verbonden. Fase IVb1 wordt eveneens via een brug gekoppeld aan het gebouw 'Kritieke Diensten' (Fase IVa), waardoor onmiddellijke aansluiting ontstaat bij de nieuwe neonatologieafdeling, waarvan het ontwerp in 2013 de Vlaamse architectuurprijs 'Innovation 2 Care' in de wacht sleepte.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


16/12/2016
Facility Management - Vastgoed
 News in short
Hygiënisch reinigen met stoom om gekapselde virussen te elimineren
| 06/04/2020
Spacewell maakt gebouwbeheer slimmer en mensgerichter
| 06/04/2020
45 belgische bedrijven waar het aangenaam werken is
| 03/04/2020
Stem voor de Facility Manager van het Jaar
| 02/04/2020
Boost de experience met digitale communicatie
| 02/04/2020

Meer news