FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisinge-ShopContact |
  
Home » Bibliotheek » Inspelen op de verweving van FM en IT

Inspelen op de verweving van FM en IT

Jurgen Koster, Managing Director TOPdesk Belgium
TOPdesk is vanuit Nederland uitgegroeid tot een internationale speler, met eigen vestigingen in België, Groot-Brittannië, Duitsland, Brazilië, Denemarken, Hongarije en sinds 2015 ook in de USA en Canada. Een team jonge mensen en bijzondere aandacht voor jonge mensen in opleiding voor een toekomst in de wereld van facility management, kenmerken TOPdesk.

TOPdesk biedt een zeer toegankelijke FMIS oplossing die procesmatig werken ondersteunt en de gebruiker alle relevante informatie voor de dienstverlening geeft. De focus ligt op shared services management voor soft facilities, omdat niet de infrastructuur maar de mens – de gebruiker en iedereen die ondersteund wordt – centraal wordt geplaatst. De TOPdesk oplossingen zijn compleet webbased en erop gericht maximaal de weerstand weg te nemen bij de gebruikers, zodat ze efficiënter kunnen werken en de regie kunnen houden over samenwerking met leveranciers.

Inhaalbeweging bij steden en gemeenten
De overheid is verplicht om de markt te verkennen wanneer de implementatie van FMIS overwogen wordt. Jurgen Koster, Managing Director TOPdesk Belgium: “Steden en gemeenten tonen nu plots belangstelling voor FMIS. In Nederland hebben alle gemeenten met minimaal 10.000 inwoners al een hele tijd FMIS in gebruik”.
In België ligt een grote uitdaging voor de boeg: in januari 2019 verdwijnen de OCMW’s (toch zeker in Vlaanderen) en worden hun bevoegdheden overgedragen aan de stads- en gemeentebesturen. Hierdoor stijgen hun noden aan een overzichtelijk en professioneel beheer van vastgoed en diensten aanzienlijk. Dit biedt niet alleen mooie vooruitzichten voor tewerkstelling van jonge FM-ers, ook de verkoop van FMIS zal er een boost door krijgen.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


26/08/2016
ICT en Telecom - Facility Management
 News in short
Centraal platform zorgt voor optimaal warmtebeheer
| 12/04/2019
Top 20 van de Belgische bedrijven waar het aangenaam werken is
| 26/03/2019
Het mobiliteitsbudget beheren met de Edenred Mobility-kaart
| 26/03/2019
Het verbruik optimaliseren om energierenovaties te financieren
| 22/03/2019
Strategische samenwerking voor SCHNEIDER ELECTRIC & PLANON
| 20/03/2019

Meer news