FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Oude fabriekshal wordt inspirerende werkomgeving

Oude fabriekshal wordt inspirerende werkomgeving

Het ontwerpteam van Procos zag het als een uitdaging om een concept te creëren dat voldeed aan de behoeften van twee afdelingen van Philips, OLED R&D en City Touch, zonder hierbij de ruimtelijke troeven van het bestaande gebouw te vernietigen. Philips had eerst de intentie om de ruimte op te splitsen in twee onafhankelijke verdiepingen, waardoor het ruimtegevoel, de natuurlijke lichtinval en het industriële karakter van de oorspronkelijke ruimte zouden verloren gaan.

Het ontwerpteam van Procos zag het als een uitdaging om een concept te creëren dat voldeed aan de behoeften van twee afdelingen van Philips, OLED R&D en City Touch, zonder hierbij de ruimtelijke troeven van het bestaande gebouw te vernietigen. Philips had eerst de intentie om de ruimte op te splitsen in twee onafhankelijke verdiepingen, waardoor het ruimtegevoel, de natuurlijke lichtinval en het industriële karakter van de oorspronkelijke ruimte zouden verloren gaan.

De bovenste verdieping van een indrukwekkende fabriekshal met een ruwe look, gevestigd op de ‘Rothe Erde’-site in Aachen, stond al jaren leeg en zou de nieuwe werkplek van beide afdelingen worden. De iets jongere medewerkers van de City Touch-afdeling, hoofdzakelijk software ontwikkelaars, stonden open voor een hedendaagse aanpak die hun processen optimaal kan ondersteunen. De focus van de R&D-afdeling, voornamelijk wetenschappers, lag vooral op de labo’s waar de nieuwe technologie geboren wordt.

In het project van Procos kreeg een open structuur de voorkeur om het industriële karakter van het gebouw te behouden en een optimale lichtinval te garanderen via het dak, maar ook een nieuwe verdieping bestaande uit een stadslandschap dat met loopbruggen verbonden is met de standaard werkomgeving.

De grote uitdaging lag nog niet zozeer in de bouwtechnische aanpak, maar wel in het verzekeren van een werkomgeving met optimaal akoestisch en visueel comfort. Dat was ook de bekommernis van de klant, die niet vertrouwd was met open space en landschapskantoren en daardoor zeer kritisch het voorgestelde concept evalueerde.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/01/2016
Huisvesting & werkomgeving
 



News in short
Facilicom Group duidt CIO aan en breidt bestuur uit
| 15/01/2020
Risico’s beperken in je cleanroom, dankzij aanpak van TRU
| 14/01/2020
Beveiligde robuuste Windows-pc
| 14/01/2020
Royal FloraHolland en Facilicom bundelen krachten in facilitaire dienstverlening
| 13/01/2020
Besparen op vergaderkost met digitale whiteboards en Zoom-videoconferencing
| 10/01/2020

Meer news