FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Case Study Workplace l Veritas, Kontich l 'House of imagineering'

Case Study Workplace l Veritas, Kontich l "House of imagineering"

De geschiedenis van Veritas gaat terug tot 1892, toen Jean- Baptiste Leestmans een oude merceriezaak kocht in hartje Antwerpen. Vandaag telt Veritas 120 verkooppunten in België en Luxemburg, en een bloeiende webshop. De bloei en diversificatie van deze fashion retailer leidde tot een ruimtegebrek voor zowel kantoren als magazijn.

De betrokken site in Kontich liet geen uitbreiding toe. Dit zette Veritas aan om Deloitte in te schakelen voor het in kaart brengen van de verschillende sites op basis van een door AOS Group opgemaakt programma van eisen. De zoekopdracht werd strikt afgebakend met een straal van max. 15 km rond de oude site, dit met de nodige aandacht voor mobiliteit en het maximaal behouden van de medewerkers. Gezien deze nieuwe thuis moest tegemoet komen aan de internationale groeiambities incl. e-commerce, genoot een ‘build to suit’ oplossing al snel de voorkeur.

De felle brand eind april 2013 zette echter extra druk op de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor en verplichtte het Veritas-management niet alleen tot het uitschrijven van een noodscenario, maar tevens ook tot het opnieuw onder de loep nemen van de verschillende financiële & tijdsgebonden oplossingen. Uiteindelijk besloot Veritas het kantoor en logistiek centrum op te splitsen, waardoor het huren van een bestaande pand de beste oplossing leek. “De nood tot snel handelen werd een positieve stimulans. Iedereen werkte strikt en efficiënt” blikt Vanessa Boel, Styling & Visual Branding Manager bij Veritas terug. Zo werd in september 2013 een eerste concept voorgelegd, dat in november 2013 moest zijn afgerond. In januari 2014 was de geselecteerde nieuwe locatie beschikbaar om de inrichting van de 3000 m² vloeroppervlakte (NUA van 2826 m²), gelijk verdeeld over twee niveaus, te starten.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/11/2014
Huisvesting & werkomgeving
 News in short
Kinnarps ontvangt Ecovadis gouden medaille
| 28/01/2020
ISS Facility Services zet het partnerschap met Spacewell voort
| 28/01/2020
Siemens toonaangevend leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen
| 27/01/2020
IFMA World Workplace 2020 – Future for facilities
| 27/01/2020
Vito Belgium vermindert energieverbruik van volledige wagenpark
| 24/01/2020

Meer news