FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » BREEAM, de beste keuze?

BREEAM, de beste keuze?

Het aantal milieucertificaten voor kantoorgebouwen is sinds de begindagen zes jaar geleden exponentieel toegenomen in België. Die vrijwillige aanvraag van certificaten ontsproot enerzijds aan de wens van promotors die, op een kantorenmarkt die een overaanbod kent, het kaf van het koren willen scheiden, en dus de meest ecologische gebouwen willen, en anderzijds aan het voornemen van de overheid om haar steden en wijken duurzaam te ontwikkelen en te vernieuwen. Zowel op regionaal en nationaal als internationaal niveau kwamen er verschillende systemen voor de evaluatie van de duurzaamheid van gebouwen tot stand. Om het voortbestaan van deze vrijwillige stappen te waarborgen, wordt een harmonisering en vereenvoudiging een must. BREEAM lijkt zich nu op te werpen als de methode bij uitstek om de duurzaamheid van kantoorgebouwen te certificeren.

Om meer inzicht te krijgen in de voordelen van de certificering van BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) hadden we een gesprek met Frank Delattin, CEO van Blue Planet, een opleidingsen consultancybedrijf dat momenteel als enige organisatie in België opleidingen geeft voor de erkenning van professionele evaluatoren voor de BREEAM-certificering.

Om te beginnen legt Frank Delattin ons uit waarom de vrijwillige certificering van een gebouw belangrijk is: “Als je een gebouw neerzet en je goede prestaties op het vlak van energie, comfort en duurzaamheid wil garanderen, dan moet je het eindresultaat laten evalueren en laten bevestigen dat de plannen werden nageleefd. Anders heb je geen enkele garantie dat de werkelijkheid overeenstemt met de theorie.” De certificering van gebouwen biedt dus een neutrale score die verschillende elementen vervat. Een goede score garandeert dat het gebouw een groot comfort voor zijn gebruikers zal bieden. Hij geeft ook aan dat het gebouw op een duurzame manier werd opge-trokken en goede energieprestaties zal leveren.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/09/2014
Energie en Milieu
 News in short
BAM en Evalan ontwikkelen IoT-oplossing voor een beter binnenklimaat
| 21/08/2019
AXXERION GO, een kant-en-klaar Facility Management Information System
| 20/08/2019
Luchtkwaliteit meten met CAPBs
| 19/08/2019
Gratis e-book over Total Cost of Ownership
| 11/07/2019
Engie versterkt zijn positie op de technische beveiligingsmarkt
| 10/07/2019

Meer news