FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Fenomeen

Fenomeen

Philips herwaardeerde zijn industriŽle site in Anderlecht tot een campus met moderne, multifunctionele kantoorgebouwen. Dit fenomeen doet zich in een aantal Europese Philips-vestigingen voor. Het vastgoedpark evolueert van grote productiesites naar loft-bedrijfsruimtes en kleinere centra voor onderzoek en ontwikkeling. De overtollige ruimtes worden in samenwerking met projectontwikkelaars aangepast aan de behoeften van de hedendaagse vastgoedmarkt.

De voormalige industriŽle Philips-gebouwen aan de Tweestationsstraat in Anderlecht werden geherwaardeerd tot nieuwe, multifunctionele ruimtes. De site gaat nu door het leven onder de benaming Ringstation Campus. Op de Campus bevinden zich drie groepen gebouwen: Ringstation I, II en III. De gehele architecturale aanpak, van het masterplan tot de uitvoeringstekeningen, alsook de detailuitwerking van het interieur en de gevelrenovaties, werden toevertrouwd aan het architectenkantoor ELD partnership uit Antwerpen. In samenwerking met een vastgoedbedrijf ontwikkelde Philips Ringstation III. Het gebouw werd na realisatie in de portefeuille van een investeerder opgenomen. Ook de herwaardering van Ringstation II werd in samenwerking met een projectontwikkelaar doorgevoerd. Ringstation II ontstond door de ombouw van de oude industriŽle Philips-gebouwen tot kwaliteitsvolle ruimtes (semi-industriŽle en ondersteunende kantoren) met een ĎindustriŽle loftí-architectuur. Deze ruimtes worden door Ringstation op de verhuurmarkt aangeboden. Ringstation I, tenslotte, bestaat uit drie gebouwen: de complexen AA en AB sluiten op elkaar aan in T-vorm. Achter de T ligt nog complex AC, waar zich momenteel een opslagruimte en een bedrijfsrestaurant bevinden. In de nabije toekomst zal ook aan AC een nieuwe bestemming gegeven worden. De gebouwen AA en AB zijn Ďmulti tenantí en de gemeenschappelijke kosten worden verdeeld onder de diverse aldaar gehuisveste bedrijven.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/05/2005
Huisvesting & werkomgeving
 News in short
CreŽer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper
| 06/12/2019
Smart Readiness Indicator voor gebouwen
| 05/12/2019
Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieŽn voor
| 04/12/2019
Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020
| 03/12/2019
Met Digital Twin de BIM-voordelen naar de gebouwbeheerder brengen
| 02/12/2019

Meer news