FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Facility Awards 2013 l Case Study BELGACOM | Een cateringaanbod voor een wereld in beweging

Facility Awards 2013 l Case Study BELGACOM | Een cateringaanbod voor een wereld in beweging

Christine Gondry, National catering manager, Belgacom
De catering- en betaalmogelijkheden uitbreiden en diversifiëren, 2.000 extra klanten ontvangen, de drie statuten van het restaurantpersoneel met elkaar verenigen, samenwerken met een privépartner zonder het aanbod 'van het huis' te ondermijnen, de weinig comfortabele eetzaal renoveren en ten slotte koers houden in het kader van een meerjarenproject… Kortom, Belgacom besloot de kwadratuur van de cirkel op te lossen.

Het project waar we het in dit artikel over zullen hebben, maakt deel uit van een golf van veranderingen waar Belgacom in 2008 mee begon om het beeld van cateringdiensten te veranderen en het aanbod uit te breiden. Christine Gondry, National Catering Manager: “Belgacom telt 16 bedrijfsrestaurants, maar 44% van de activiteit concentreert zich in de Belgacom-torens”. Momenteel werken er statutairen, contractuelen en bijkomend personeel van ISS.
Het project dat voorgesteld wordt in het kader van de Facility Awards, heeft te maken met de veranderingen in de Belgacom-torens in Brussel. De redenen hiervoor waren: “Eerst was er de verandering van publiek: naast de 4.000 werknemers van Belgacom kwamen er bijkomend 2.000 werknemers van Proximus in de twee torens werken. De behoefte aan catering werd dus groter en we kregen ook nieuwe verzoeken, voornamelijk van een jonger personeel. Bovendien veranderen onze eetgewoonten in het algemeen. Vroeger was er vooral vraag naar dagschotels, maar sinds een paar jaar zijn snacks (meeneemsalades, broodjes, tussendoortjes,...) erg in trek, wellicht als gevolg van de persoonlijke of familiale organisatie, of uit tijdgebrek ’s middags”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


25/03/2013
Catering - Facility Management
 



News in short
Q8 innoveert om het parkeren in de stad te bevorderen
| 17/02/2020
UNIZO Limburg kiest TRU 100% CLEANING ROOM als ‘Vlaamse Starter van het jaar’
| 14/02/2020
Internationale samenwerking CO2-opslag komt in aanmerking voor EU-subsidie
| 13/02/2020
Textielsharing voor de horeca
| 12/02/2020
Effectief licht voor meerdere werkplekken
| 11/02/2020

Meer news