FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Mobiliteitsbudget goedgekeurd door het federaal parlement Nieuwe uitdagingen voor facility managers

Mobiliteitsbudget goedgekeurd door het federaal parlement Nieuwe uitdagingen voor facility managers

De Kamer heeft op donderdag 28 februari 2018 de regeling rond het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Vanaf 1 maart 2019 kunnen bedrijven In principe starten met de implementatie ervan. Ook facility managers zullen voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

De invoering van een mobiliteitsbudget betekent een ingrijpende aanpassing voor de bestaande carpolicy. HR en fleet managers hebben de taak dit grondig voor te bereiden. Leasingmaatschappijen zullen hun adviestools moeten bijpassen en bijkomende berekeningen moeten aanbieden als aanvulling op de klassieke offerte van een bedrijfswagen. De fiscale invulling van de jaarlijkse loonfiche belooft een hele klus te worden. Een deel van deze opdracht kan door sociale secretariaten worden overgenomen. Ook na de wettelijke invoering van het mobiliteitsbudget zullen nog vele praktische vragen onbeantwoord blijven. Wij verwachten dit jaar nog een reeks verklarende nota’s en circulaires zowel van de fiscale als van de sociale administraties. Wellicht zullen vele werkgevers daarop wachten om het effectief in te voeren.

Wij herhalen dat werkgevers geen verplichting hebben om het mobiliteitsbudget in hun bedrijf in te voeren. Werknemers mogen zelf beslissen of zij al dan niet instappen in het mobiliteitsbudget. Tenslotte melden wij nog de tijdelijke versoepeling van de CO2-grens van 95 gram voor de herinvestering van het budget in een milieuvriendelijk voertuig. Deze grens werd respectievelijk voor 2019 opgetrokken tot 105 gram en tot 100 gram voor het jaar 2020.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


04/04/2019
Facility Management
 News in short
Global Client Programma wint GIT Security Award
| 19/11/2019
Auto rijdt op brandstof uit zeewier
| 14/11/2019
Anders werken: Microsoft Japan innoveert met een vierdaagse werkweek
| 14/11/2019
Nieuwe showroom laat kennismaken met moderne manieren van werken
| 12/11/2019
Klimaatcrisis: facility managers aansporen tot actie
| 04/11/2019

Meer news