FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Integraal technisch gebouwbeheer met focus op veilig en efficiënt werken

Integraal technisch gebouwbeheer met focus op veilig en efficiënt werken

Outsourcing en opvolging van ervaren technische medewerkers: sinds 1999 is dat de core business van Logi-technic. Een goed jaar geleden richtte de onderneming een vijfde businessunit op, met name Facility Management. Deze verzorgt voor klanten op permanente en/of projectbasis het integrale technisch gebouwbeheer. Inmiddels werken een veertigtal multifunctionele technici voor deze afdeling. Veilig en efficiënt werken staat bovenaan de waardenladder.

De honderden grijs-groen bestickerde bestelwagens van Logi-technic zijn stilaan in heel België een vertrouwd gezicht. Het bedrijf beleefde, sinds het achttien jaar geleden werd opgericht, een sterke organische groei. “Destijds zijn wij in Veurne gestart met de outsourcing van een twintigtal technici, hoofdzakelijk actief in de voedings- en metaalsector. Zij stonden onder meer in voor technisch onderhoud, montage van machines en industriële verhuizingen. Inmiddels tellen wij circa 520 technische medewerkers, terwijl 45 bedienden instaan voor de operationele ondersteuning en begeleiding. Door de jaren heen hebben we onze diensten verder uitgebreid met outsourcing van elektriciens, elektromonteurs en bordenbouwers (‘Infra’), schrijnwerkers, technici voor sanitair en verwarming, (‘Building’), telecom- en informaticatechnici (‘ICT’)”, vertellen Stijn Beunnens en Joris Vandezande, respectievelijk business unit manager en business development manager bij Logi-technic.

Specifieke competenties
“Omdat we veel vraag kregen om technische facilitaire diensten aan te bieden, en gezien we sowieso over alle vereiste technische competenties beschikken, beslisten we in 2016 om actief in te spelen op deze marktbehoefte en startten we met deze nieuwe businessunit. Met succes: vandaag zijn al zowat 40 technici in die jonge afdeling actief. Zij houden de gebouwen van onze klanten operationeel door onder meer kleine klusjes, elektriciteits- en verlichtingswerken uit te voeren. Wij schakelen hen in bij bedrijven die niet over eigen ‘manusjes-van-alles’ beschikken of bij ondernemingen die wel al facilitair personeel hebben, maar waar onze mensen een verrijking vormen door hun specifieke competenties.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


01/03/2018
Gebouwen en Technieken
 News in short
Split-aircontioner zorgt voor 360° ‘surround’-koeling
| 27/05/2020
Jansen zorgt voor de afwerking van het nieuwe Van der Valk-hotel in Gent
| 27/05/2020
Split-aircontioner zorgt voor 360° ‘surround’-koeling
| 27/05/2020
Een meerjarenbegroting om stilstand en kosten te voorkomen
| 26/05/2020
Interne communicatie in tijden van corona: maximaliseer het bereik van digital signage
| 25/05/2020

Meer news