FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “Breng een goed verhaal waar voor iedereen iets inzit”

“Breng een goed verhaal waar voor iedereen iets inzit”

Frank Geets – Het Facilitair Bedrijf
Frank Geets (55) ontvangt ons in het nieuw Herman Teirlinck gebouw op de Brusselse Tour & Taxis site. 2.600 Vlaamse ambtenaren verhuisden recent naar dit Vlaams Administratief Centrum dat het meest duurzame kantoorgebouw in België is en waar Het Nieuwe Werken centraal staat. Als administrateur-generaal van Het Facilitair Bedrijf ziet Frank Geets het vooral als zijn taak om te ontzorgen: “Ons DNA is ‘doen’, de kopzorgen van mijn collega’s wegnemen. Ik beschouw mezelf als een missionaris: breng een goed verhaal waar voor iedereen iets inzit.”

Frank Geets studeerde af als industrieel ingenieur chemie, behaalde een Master in Procurement and Supply Chain Management (Universiteit Antwerpen) en een Master in Strategic Purchasing and Supply Chain Management aan de Vlerick Business School. Als generalist en vanuit de nood aan variatie kwam hij doorheen zijn carrière in diverse dienstverlenende topbedrijven terecht. Hij startte in 1985 bij Scott Continental nv, waar hij zich als manager Purchasing & Materials Handling vijf jaar toespitste op aankoop en logistiek. Daarna volgden negen jaren als procurement manager EMEA bij FedEx, drie jaar bij BASE (procurement manager) en circa 4,5 jaar bij Telenet (director purchasing and facilities management). In 2008 maakte hij de overstap naar AZ Nikolaas waar hij als facilitair directeur een gemeenschappelijk facilitair en logistiek platform voor verschillende ziekenhuizen op poten zette (winnaar Facility Awards – Project of the Year 2010). In oktober 2012 diende de opportuniteit zich aan om administrateur-generaal te worden van Het Facilitair Bedrijf (toen nog het Agentschap Facilitair Management), dat professionele ondersteuning biedt aan de entiteiten van de Vlaamse overheid. Als hoofd van het Facilitair Bedrijf rapporteert Frank Geets rechtstreeks aan viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans. Zijn budgetverantwoordelijkheid bedraagt ongeveer 200 miljoen euro, de teamverantwoordelijkheid 860 vte intern en een even groot aantal extern via projecten, het aantal te onderhouden gebouwen komt neer op 588.000 m² (173 gebouwen in beheer).


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


05/10/2018
Facility Management
 News in short
Smart Readiness Indicator voor gebouwen
| 05/12/2019
Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieën voor
| 04/12/2019
Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020
| 03/12/2019
Met Digital Twin de BIM-voordelen naar de gebouwbeheerder brengen
| 02/12/2019
Wie denk je dat het verdient om gekozen te worden als Facility Manager van het jaar?
| 02/12/2019

Meer news