FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “Stap uit de schaduw en omring u met de juiste mensen”

“Stap uit de schaduw en omring u met de juiste mensen”

An Rombaut
Toen An Rombaut (38) startte bij IKEA werd er binnen Facility Management vooral gefocust op hard maintenance. De afgelopen 1,5 jaar stelde ze een gevarieerd team samen binnen het kader van het Facility Management Service Provider Project in IKEA Belgium. De technische dienst werd hierbij omgeschakeld naar volwaardig facilitair management: “Het is als FM belangrijk om uit de schaduw te stappen, je te omringen met de juiste mensen en te tonen met welke projecten je afdeling bezig is.”

An Rombaut startte na haar studies Facility Management (KaHo Sint-Lieven) bij Electrabel als front office manager. Een jaar nadien stapte ze over naar Agom Cleaning Services (business unit manager). Enige tijd later werd ze door ISS aangesproken, waar ze 6,5 jaar werkte als district manager Antwerpen: “Deze job was een gigantische leerschool voor mij. Ik kwam terecht in een zeer gestructureerd en professioneel bedrijf. Ik ben daarna naar Lidl Belgium overgestapt omdat ik ook eens aan de andere kant van de tafel wilde zitten, niet dienstverlenend maar als aankoper/klant. Dit met de bedoeling de gevoeligheden van beide kanten te leren kennen.” An Rombaut groeide bij Lidl door van project manager/buyer Facilities Services naar teamleader Procurement. In 2014 koos ze voor IKEA, waar ze momenteel country facility & energy manager is. Ze beheert er onder meer technical maintenance (gebouwen, installaties, uitrusting), energy management en cleaning. Haar budgetverantwoordelijkheid bedraagt 14 miljoen euro per jaar (OPEX). Intern heeft ze een rechtstreekse lijn verantwoordelijkheid voor vier fte (managers) en in matrix lijn negen fte (managers), 34 fte (techniekers) en 400 external service providers. Meer dan 300.000 m² aan gebouwoppervlakte dient onderhouden te worden.(+/- 35.000 m² per winkel). An Rombaut rapporteert rechtstreeks aan de property & expansion manager België.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


03/05/2018
 News in short
Gratis e-book over Total Cost of Ownership
| 11/07/2019
Engie versterkt zijn positie op de technische beveiligingsmarkt
| 10/07/2019
Lichtbron die rekening houdt met akoestiek
| 09/07/2019
Bosec-certificaat voor branddetectie met intelligente camera
| 08/07/2019
A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooien
| 08/07/2019

Meer news