FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “Werkplaats belangrijk element inzake het aantrekken en houden van talent”

“Werkplaats belangrijk element inzake het aantrekken en houden van talent”

Anne-Marie de Krom
Anne-Marie de Krom werkt reeds twintig jaar bij Quintiles, waar ze van de ene facilitaire uitdaging in de andere terechtkwam. Ook nu door de fusie van Quintiles met IMS Health. Het bedrijf opereert sinds november 2017 onder de noemer IQVIA: “ Binnen het kader van de fusie ben ik momenteel vooral bezig met centraliseren. Voor mij is Facility Management haast Workplace Management geworden. We moeten ons de vraag stellen op welke manier de nieuwe generaties gebruik zullen maken van de ruimte. De werkplaats is een belangrijk element in het aantrekken en houden van talent en als vertegenwoordiging van het merk.”

Facility Management en Real Estate zijn sinds vele jaren de rode draad doorheen de carrière van Anne-Marie de Krom (Director, Real Estate en Facilities IQVIA). Ze startte haar loopbaan bij Management Centre Europe als training program administrator en ging in de jaren daarna aan de slag voor diverse klantenaccounts bij verschillende advertentieagentschappen zoals Grey, Three Points en Advertising Systems. Ze werkte ook een aantal jaren als eigenaar en uitbater van banketzalen. In 1998 startte haar verhaal bij Quintiles, ’s werelds grootste klinische onderzoeksorganisatie. Doorheen de jaren had ze er een zeer diverse portefeuille: van Office en Facility Management, Contract Management tot het verzorgen van de compliance voor projecten en preventie-adviseur voor Quintiles België. Na vele jaren lokaal te hebben gewerkt werd Anne-Marie de Krom in 2012 verantwoordelijk voor de uitbouw van global facilities in West-Europa (uitgezonderd UK). Momenteel dient zich een boeiende periode aan wegens de fusie tussen Quintiles en IMS Health.


Anne-Marie de Krom heeft een budgetverantwoordelijkheid van meer dan 10 miljoen euro aan jaarlijkse operationele kosten voor kantoren in 11 verschillende West-Europese landen. Haar job omvat het maken van business cases en kapitaalsaanvragen, het meebepalen van de real estate en facilities strategie, real estate onderhandelingen, eindverantwoordelijkheid voor centralisatie en relocatie projecten, facilitaire projecten die globaal of regionaal kunnen worden uitgerold en het uitwerken van processen en procedures. Daarnaast is ze preventieadviseur niveau 2 voor de Belgische site. Tot mei 2017 was ze verantwoordelijk voor zes direct reports, achttien tweede lijn rapportering en een fluctuerend aantal outsourced krachten. Na mei 2017 werd er toegespitst op centralisaties van de sites met een afbouw van line management taken. Anne-Marie de Krom rapporteert de Vice-President Real Estate van IQVIA. Door de centralisatie en relocatie projecten heeft ze veel interactie met de lokale directiecomités.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


24/05/2018
 News in short
Gratis e-book over Total Cost of Ownership
| 11/07/2019
Engie versterkt zijn positie op de technische beveiligingsmarkt
| 10/07/2019
Lichtbron die rekening houdt met akoestiek
| 09/07/2019
Bosec-certificaat voor branddetectie met intelligente camera
| 08/07/2019
A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooien
| 08/07/2019

Meer news