FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Welke veranderingen zullen bedrijven de komende 5 jaar moeten doorvoeren?

Welke veranderingen zullen bedrijven de komende 5 jaar moeten doorvoeren?

‘AXA Smart Office’, de visie van AXA Belgium op het nieuwe werken.
In 2017 zullen bedrijven wereldwijd miljarden investeren in hun werkplekken. Meer dan ooit zullen zij de uitdaging met zichzelf moeten aangaan om komaf te maken met hun oude investeringsgewoonten. De werkplekstrategie evolueert zo snel dat het zeker een uitdaging kan zijn om niet achterop te hinken, laat staan om de anderen vóór te blijven. Colliers International, dat bekend staat voor zijn expertise op het vlak van werkplekstrategieontwikkeling, zet de verschillende aspecten van dit onderwerp in de kijker in een reeks van vijf ‘white papers’. In dit dossier licht Profacility de belangrijkste elementen en bevindingen van deze onderzoeken en analyses toe.

Vroeger draaide de werkplekstrategie om het behoud van de faciliteiten en het snoeien in de uitgaven, maar zo eenvoudig is het niet meer. Bedrijven moeten niet alleen werkplekken creëren die de grootste talenten aantrekken, die aangepast zijn aan de demografische ontwikkelingen onder het personeel en het welzijn van de werknemers bevorderen, maar moeten ook vooruitlopen op nieuwe vragen en technologieën. Dit alles moeten ze bovendien verwezenlijken door de kosten zo laag mogelijk te houden in een alsmaar competitievere context van personeelswerving en -behoud.

Colliers stelde vast dat de meest succesvolle bedrijven hun werkplekstrategie beschouwen als een echte kans voor het bedrijf en niet zomaar als een uitdaging qua design. Op basis van inzichten en ervaringen uit alle uithoeken van de wereld bepaalden experts van Colliers vijf grote veranderingen die bedrijven de komende vijf jaar op hun werkvloer zouden moeten doorvoeren. Wij vroegen ook aan Annick Vandenbulcke, Head of Occupier Services bij Colliers, om ons wat meer toelichting te geven bij de mate van maturiteit en vooruitgang in België.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


20/12/2017
Huisvesting & werkomgeving
 News in short
Een digitale marktplaats voor het afgedankt elektro op de werkplek
| 15/10/2019
Outsourcing van de facilitaire diensten voor meer dan 100.000 soldaten aan een privébedrijf
| 03/10/2019
KdG lanceert graduaat Internet of Things
| 30/09/2019
Wie nomineren als Facility Manager of the Year 2020?
| 25/09/2019
WELL Building-standaard zorgt voor gezonde en gelukkige medewerkers
| 23/09/2019

Meer news