Home » Bibliotheek » 6 evolutie trends inzake bedrijfsrestaurants exploitatie en catering aanbod

6 evolutie trends inzake bedrijfsrestaurants exploitatie en catering aanbod

Het ‘Forum’in AXA nieuw hoofdkwartier is een 3500 m² grote multifunctionele zone met een innovatief bedrijfsrestaurant, zeer gevarieerde vergaderfunctionaliteit en ruime coffee corner.
Tegenwoordig wordt het bedrijfsrestaurant een strategische eelement voor het bedrijf: het draagt onbetwistbaar bij tot het welzijn van de werknemers en wordt een multifuncti- onele plek die socialisatie en samenwerking stimuleert. Het cateringaanbod diversifieert zich, komt tot leven en blijft de hele dag beschikbaar. Om de nadruk te leggen op de trends die de evolutie van zowel het cateringaanbod als de cateringdiensten sturen, maar ook het beheer en de inrichting van de food corners, ontmoetten we verschillende top dienstleveranciers uit de sector. Interview met Luc Van Sande, bedrijfsmanager bij Prorest; Stefan Lem, Operations Director bij ISS Catering; Alain Crabs, Key Accounts Director bij Compass.

1. Exploitatie van bedrijfsrestaurants: evolutie naar een versterkt commercieel model

“ Het afbouwen van de subsidies door de werkgever voor de maaltijden van de werknemers is een feit en daarmee komt de Belgische cateringmarkt weer in evenwicht met de internationale situatie, waar dit al langer het geval is” opent Luc Van Sande, bedrijfsmanager Prorest. “ De cateraar is dan ook verplicht te focussen op een versterkt commercieel model; het bedrijfsrestaurant moet met weinig tot geen subsidies rendabel draaien ”

Dat betekent in de praktijk dat de exploitatie van een bedrijfsrestaurant steeds dichter aanleunt bij dat van een horeca-uitbating in het dagelijkse leven. Factoren als ligging, communicatie, promotie… spelen een rol in de uiteindelijke resultaten. Een openstelling van het bedrijfsrestaurant naar klanten van buiten de organisatie – uit andere bedrijven of zelfs particulier - is een te overwegen optie.



Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


19/12/2017
Catering
 


News in short
Efficiënter werken met minder stress
| 19/10/2017
Aan de wieg van een nieuwe identiteit
| 19/10/2017
NFC Index bevestigt stijgende trend van facilitaire kosten
| 19/10/2017
Cushman & Wakefield en ADMOS bundelen krachten
| 18/10/2017
Betere werkruimtes bedenken met NNOFCARE
| 17/10/2017

Meer news