FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Facility Management vandaag en morgen

Facility Management vandaag en morgen

Kees Wagtmans, managing director Kärcher Belux
Facility Management is voortdurend in beweging, het wordt veelzijdiger, technischer en menselijker, wat het als vakgebied boeiender maakt dan ooit. Maar hoe beter Facility Management functioneert, hoe onzichtbaarder en evidenter het wordt. We trokken met enkele vragen over heden en toekomst van het vakgebied naar de IFMA Platinum Partners.

Recent werd de nieuwe ISO 41001-norm gepubliceerd als ‘FM-norm’. Wat vinden jullie van normen die het Facility Management kaderen?

Bart Matthijs, managing director, Compass Group Belgium: “Compass is als organisatie in België uitsluitend actief op het vlak van catering. Wij zijn dan ook gewoon met normen om te gaan, in eerste instantie de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point), die kort samengevat alles omvat wat met voedselveiligheid te maken heeft. HACCP is eigenlijk een bundeling van een veelheid aan normen en gedragsregels, een ‘gouden regel’ voor de catering. Zeker omdat onze bedrijfsfilosofie uitgaat van het lokaal koken en de chefs het voortouw nemen, is een absoluut respect voor normen als HACCP noodzakelijk.”
“Gezien we als cateraar actief zijn bij alle Europese instellingen, waar veel belang wordt gehecht aan de ISO-normen, is het vanzelfsprekend dat we daarin meegaan en ons gepast laten begeleiden. We zijn al lang in orde met de ISO 9000, 14000-serie (milieumanagement) en 22000 (voedselveiligheidsmanagementsysteem).”
“Hoe realistischer de normering, hoe meer de evolutie van de normen is toe te juichen en hoe evidenter om ze te updaten naar de nieuwste stand van zaken.”

Bart Mariman, chief commercial officer, ISS Facility Services: “Wij worden in onze klantenrelaties nauwelijks geconfronteerd met normen, maar zijn zeker gewonnen voor normen die voor kwaliteitsborging kunnen staan. We moeten er wel op toe zien dat deze de zaken niet overmatig complex maken en de flexibiliteit niet in het gedrang brengen. Voor ons is het zeer belangrijk dat het werkzaam blijft. HACCP is in de catering absoluut vanzelfsprekend en als bedrijf zijn we ook ISO gecertificeerd.”

“Internet of Things biedt een ideale tool om de hospitalitybeleving op een hoger peil te brengen.”
Bart Mariman, ISS Facility Services


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


09/04/2018
Facility Management
 



News in short
EVS kiest voor wendbaarheid als speerpunt voor innovatie
| 17/09/2019
New Mobility Discovery Day voor de 400 medewerkers van Sodexo
| 16/09/2019
IOT-innovatie voor de Windows Collaboration Display
| 12/09/2019
Kia treedt toe tot snellaadnetwerk IONITY
| 10/09/2019
Beter gebouwen en installatietechnieken beheren.
| 09/09/2019

Meer news