FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Een nieuwe levensfase voor gebouw en bewoners

Het kantoorgebouw aan het drukke Woluwedal 106 – 108 werd gebouwd in de periode 1984 – ’86 en onderging een eerste ingrijpende verbouwing midden de jaren ’90, toen het de hoofdzetel voor de Amerikaanse autofabrikant Chrysler werd. Het maakte oorspronkelijk deel uit van het Besix-Pensioenfonds en kwam daardoor in de jaren ’80 in de vastgoedportefeuille van Cofinimmo terecht. De laatste jaren liep het stelselmatig leeg. Tijd voor een nieuwe levensfase!


Cofinimmo beschikt over een eigen intern technisch team dat na analyse van de bestaande situatie concludeerde dat een reconversie tot appartementen minder geschikt zou zijn. Ook de overweging om er studentenkoten van te maken voor Saint-Luc, het academische ziekenhuis van de UCL, dat er pal tegenover is gelegen, werd gekelderd. Een herbestemming tot zorginstelling (RVT) toonde wel een gunstig potentieel.
Cofinimmo zocht een exploitant voor het project en vond deze bij Vivalto Home Belgium, dat het complex aan het Woluwedal als vervanging voor 2 kleinere rusthuizen zal in gebruik nemen.
De schil van het gebouw was al behoorlijk gerenoveerd. Het vervangen van het buitenschrijnwerk in 2013 vormde een belangrijke ingreep voor het verbeteren van de energieprestatie van het gebouw.
In totaal staan 9968m² vloeroppervlakte ter beschikking, wat na de herbestemmingswerken een capaciteit van 151 bedden oplevert, waarvan 25 voorzien als verzorgingsinstelling. Er komen 143 eenpersoonskamers en 4 tweepersoonskamers.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


16/12/2016
Gebouwen en Technieken - Huisvesting & werkomgeving
 News in short
Ace of Space knowledge-sharing event
| 02/04/2020
Stem voor de Facility Manager van het Jaar
| 02/04/2020
Boost de experience met digitale communicatie
| 02/04/2020
45 bedrijven waar het aangenaam werken is
| 02/04/2020
Crisisplatform verzekert operationele continuïteit kritische gebouwen en organisaties
| 01/04/2020

Meer news