FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Een nieuw licht op de werkplek

LED-verlichting kent de laatste jaren een opmerkelijke doorbraak. Bij lichtspecialisten als Philips Lighting wordt al druk werk gemaakt van de volgende technologie: OLED, wat staat voor een organische licht emitterende diode. OLED is een grote-vlakkenstraler in tegenstelling tot de LED die een felle puntbron is. In het Duitse Aken, op de site ‘Rothe Erde’, heeft Procos group voor de Philips OLED Business Unit een nieuwe werkomgeving gecreëerd.

De opdracht van Procos kaderde in de renovatie van een verouderd kantoorgebouw op de site. De oorspronkelijke werkomgeving van de business unit bestond hoofdzakelijk uit verouderde individuele kantoren of groepskantoren. De business unit hield aanvankelijk vast aan deze traditionele werkomgeving. Werkplekken in open space werden zeer sceptisch onthaald. Procos koos daarom voor een half open concept als aanvaardbaar compromis met scheidingswanden zonder deuren. De gebruikers hadden behoefte aan veel whiteboards. Zij werden in de scheidingswanden geïntegreerd door het gebruik van beschrijfbaar glas. Dit zorgt ook voor een extra dynamiek tijdens vergaderingen en overlegmomenten. In een volume werden kleine ruimtes, vergelijkbaar met treincoupés ondergebracht. Hierin kan men vergaderen of geconcentreerd werken.

Met dit project is Procos er in geslaagd om een representatieve werkomgeving te creëren op maat van de eigen business van beide afdelingen en vanzelfsprekend ook met de integratie van de OLED lichttechnologie.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/01/2016
Huisvesting & werkomgeving
 News in short
Facilicom Group duidt CIO aan en breidt bestuur uit
| 15/01/2020
Risico’s beperken in je cleanroom, dankzij aanpak van TRU
| 14/01/2020
Beveiligde robuuste Windows-pc
| 14/01/2020
Royal FloraHolland en Facilicom bundelen krachten in facilitaire dienstverlening
| 13/01/2020
Besparen op vergaderkost met digitale whiteboards en Zoom-videoconferencing
| 10/01/2020

Meer news