FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisinge-ShopContact |
  
Gault & Millau huldigt opmerkelijke grootkeukens
De bekende restaurantgids Gault&Millau zet goede praktijken van grootkeukens in bedrijven en andere instellingen in de kijker, en dat in specifieke domeinen. Eind november werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een avondfeest. Deze prijsuitreiking vormde een eerbetoon aan organisaties die zelf collectieve catering verzorgen, maar ook aan dienstverleners die welbekend zijn bij facility managers.
De redactie van Profacility licht hier een ...
| 06/12/2018

MIKO versterkt positie in Noorwegen
Eind november kondigde de Belgische koffiedienstengroep MIKO de overname aan van Kaffebryggerriet, een Noors bedrijf dat in dezelfde sector actief is. Met deze mooie transactie kan het Belgische bedrijf zijn positie op de Scandinavische markt flink versterken. Kaffebryggerriet is gevestigd in Oslo en legt zich toe op koffieservice aan de out-of-home markt, het marktsegment waarbij koffie buiten de familiale sfeer ...
| 05/12/2018

   
Foodservice is vooral gepersonaliseerde service
| 27/03/2018
PROREST lanceert The Market op de Antwerpse campussen
| 15/02/2017
Miko neemt het Zweedse Smiling Faces over
| 01/07/2016
Hygiënecontrole om te strijden tegen voedselverspilling
| 18/12/2015
Minister De Croo op bezoek bij koffiebranderij Miko
| 19/10/2015
Elektronische maaltijdcheques, de rekening kan gepeperd worden
| 14/09/2015

Meer news






6 evolutie trends inzake bedrijfsrestaurants exploitatie en catering aanbod
Tegenwoordig wordt het bedrijfsrestaurant een strategische eelement voor het bedrijf: het draagt onbetwistbaar bij tot het welzijn van de werknemers en wordt een multifuncti- onele plek die socialisatie en samenwerking stimuleert. Het cateringaanbod diversifieert zich, komt tot leven en blijft de hele dag beschikbaar. Om de nadruk te leggen op de trends die de evolutie van zowel het cateringaanbod als de cateringdiensten sturen, maar ook het beheer en de inrichting van de food corners, ontmoetten we verschillende top dienstleveranciers uit de sector. Interview met Luc Van Sande, bedrijfsmanager bij Prorest; Stefan Lem, Operations Director bij ISS Catering; Alain Crabs, Key Accounts Director bij Compass.
| 19/12/2017
FM in de zorg | Gezond en smakelijk gaan best samen
Het is een diep verankerde opinie dat men in een hospitaal en bij uitbreiding in de zorgsector altijd slecht eet. Nochtans leveren heel wat instellingen juist op dat vlak enorme inspanningen om het de patiënt maximaal naar de ‘smaakzin’ te maken. Daar staat tegenover dat een eigen cateringservice uitbaten heel wat ruimte en personeel kost, terwijl de druk op de vierkante meters en de exploitatiekosten enorm hoog ligt. Na een grondig onderzoek in de sector ontwikkelde ISS ‘Sana’.
| 12/12/2014
HR POLICY & MOBILITY l Cafetariaplan, een zegen of een nieuw zorgenkind?
De ‘bedrijfswagen’ is al decennia lang een ‘vaste waarde’ in de Belgische bedrijfscultuur. Hij is geëvolueerd van het onmisbare tool voor de buitendienstmedewerker naar een belangrijke looncomponent voor een veel breder veld medewerkers. De niet te stillen fiscale honger van onze overheid heeft eind 2011 heel wat paniek gezaaid bij iedereen die een bedrijfswagen ‘genoot’, want zij werden plots flink meer belast via het VAA. Dat leidde tot een andere kijk op de bedrijfswagen.
| 13/05/2014
Voedselverspilling... genoeg is genoeg!
De belangrijkste oorzaken van voedselverspilling achterhalen en de actoren praktische tools, concrete voorbeelden en aanbevelingen geven opdat iedereen in elke fase van de voedselketen opnieuw respect zou leren hebben voor voeding in onze huidige overconsumptiemaatschappij. Dat is het hoofddoel van het ambitieuze Europese project Green Cook, waaraan twaalf partners uit vijf Noordwest-Europese landen samenwerken.
| 29/04/2014

   

Facility Awards 2013 l Case Study BELGACOM | Een cateringaanbod voor een wereld in beweging
| 25/03/2013
Catering l Van het landbouwveld naar de vuilnisbak
| 28/01/2013
Catering | ‘Food miles’: bio volstaat niet meer
| 23/01/2012
De liefde van de werknemer gaat door de maag
| 18/04/2011
Logistieke optimalisatie via l'AZ Nikolaas centraal facilitair platform
| 13/01/2011
Strategisch | FM verterskt de zorgvertsrekking
| 28/09/2010
FM in de zorgsector | Outsourcen : inhaalbeweging
| 23/09/2010
Profiel van een Facility manager | Frank Geets, Directeur Facilitair dienst van AZ Nikolaas
| 15/04/2010
Bio en fair trade: duurzame ontwikkeling in de kantine
| 11/02/2010
Duurzame kantines: nieuwe tendens
| 05/12/2008


  
 Profielen van de belangrijkste bedrijven in
NC & BHAM

 Gegevens andere leveranciers
Catering (13)
Vendingautomaten - verdelers (8)
Vendingautomaten - opvulling (16)
Vending - waterfonteinen (3)
Koffiemachines (15)
Vries- en koelcellen (1)
Industriële keuken (1)
Consultancy & kwaliteitscontroles (2)

Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier


Agenda